Mehmet Polat: Gaziosmanpaşa’da oylarımızın üstüne koymalıyız

CHP Gaziosmanpaşa eski ilçe başkanı Mehmet Polat, 23 Haziran İBB seçimleri ile ile ilgili değerlendirmede bulunara, Gaziosmanpaşa'da yapılması gerekenler hususunda açıklamalarda bulundu.

 

Mehmet Polat'ın açıklaması şöyle oldu:

"İstanbul seçimini rant yüzünden iptal ederek ülkeyi ateşe attılar. Ülkenin itibarını yok ettiler. Seçmen iradesi hiçe sayıldı. Bunun hiçbir izahı yoktur. Bu bir irade gaspıdır. Soğukkanlı olmak zorundayız. Seçimle yönetilmek isteyen herkesle beraber olacağız.

 

Seçim iptal gerekçeleri vatandaşlarımız tarafından inandırıcı bulunmamıştır.

 

Bütün bunlara rağmen önümüzde 23 Haziran’da yeninden seçim var. İttifakta olduğumuz partilerle hukukumuz devam etmeli. İttifaka duyarlı olmalıyız. İmamoğlu’nun bütün İstanbul’un adayı olduğunu unutmamalıyız.

 

İlçe merkezinde toplantılar düzenlemekten öte, mahallelerde çalışma grupları oluşturmalıyız. Gaziosmanpaşa’da 16 mahallede 16 grup olarak çalışmalıyız. Uygun kıraathaneler anlaşılarak seçim sürecinde irtibat bürolarına dönüştürülebilir.

 

Yerelde siyaset yapıyoruz. Yerel gündemi takip edip, gündem oluşturmalıyız. Yerel sorunlarla ilgilenirsek yurttaşlarımız ve kurumlar tarafından daha ciddiye alınırız.

 

Adayımız Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa’da 111 Bin civarında oy aldı.  AKP adayı Binali Yıldırım ise 153 Bin civarında oy aldı.   AKP ittifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre Gaziosmanpaşa’da 25 bin civarında oy kaybetmiş.

 

CHP olarak biz öncelikle  bu seçimlerde aldığımız oyları korumalıyız. Ardından mahalle çalışma gruplarının etkin katkısı ile üzerine oy ilave etmeliyiz."