Mehmet Akif Ersoy Kabri Başında Anıldı

Anma programına, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Garnizon Komutanı Tuğ. General Kazım Dalkıran, Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Tatar, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Koçyiğit, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Belediyesini temsilen Cemal Memiş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve Esentepe İlköğretim Okulundan öğrencilerin, İstiklal Marşını okunması ile başladı. Eyüp İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Bahattin Öztürk'ün Kur’an-ı Kerim okuması ile devam eden programda öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Mehmet Akif Ersoy’u anma konuşmaları yapıldı. Program sonunda Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy`un kabrine Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve Eyüp Garnizon Komutanı Tuğ. General Kazım Dalkıran tarafından çiçekler konularak Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

EKSM'DE MEHMET AKİF PROGRAMI

Merhum şairin mezarı başında yapılan programın ardından heyet, Eyüp Belediyesi Eyüp Kültür Sanat Merkezi'ne geçti
Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin konuşmaları ile başlayan programda, İstiklal Marşı şairi merhum Mehmet Akif Ersoy anıldı.

İstiklal Marşı'nın kabulunun 96. yıl dönümünün kutlandığı programda İstiklal ve İstikbal konulu şiir yarışması birincisi Aleyna Yılmaz tarafından okunan şiir ardından günün anlam ve önemine binaen milli mücadele dönemini anlatan tiyatro, öğrenciler tarafından şiirler ve kompozisyonlar okundu.

Eyüp Mehmet Akif Ersoy Okulu Korosu tarafından hazırlanan İstiklal Marşı temalı oratoryo, ardından ise marş ve türkü formun seslendirilen eserler; konuklar tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

Programın kapanışında ise İstiklal ve İstikbal temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarının birinci ve ikincilerine hediye verilmesi ile son buldu.

Program bitiminde ise katılımcılar, hazırlanan resim sergisini gezdiler.