Mehmet Polat: Hayır için partiler üstü çalışıyoruz.

CHP Gaziosmanpaşa’nın eski ilçe başkanı Mehmet Polat, referandum süreci ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Bu referandum Türkiye için çok öneli bir seçim. Cumhuriyetin temel değerleri ya yok olacak, ya da hep birlikte var olacağız. Bu ülke hepimizin. Çok büyük mücadeleler vererek bugünlere geldik. İnişli çıkışlı günlerimiz olmuştur. Bu olumsuzlukları hep birlikte aştık. Kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerlere sahip çıktık, çıkmaya hep birlikte devam etmeliyiz.

Bu getirilmek istenen rejim değişikliğine hep birlikte hayır demeliyiz. Türkiye’yi tek kişiye teslim etmemeliyiz. Yeniden padişahlık düzeni getirmemeliyiz. Bu gelecek olan başkanlık sistemi, bir padişahlıktır. Bu padişah ister yakımız olsun, ister bizden olmasın, ister bizim genel başkanımız olsun, ister başka genel başkan olsun buna müsaade vermemeliyiz. Hayır demeliyiz.

Yeni gelecek sistemde başkan olacak kişi,  yargıyı tamamen kendisi atıyor. Anayasa Mahkemesi’ni, Hakimleri, Savcıları, Valileri atıyor.

Partili Cumhurbaşkanı, genel başkan olarak milletvekillerini yazacak, hükümet denetlenemeyecek ve dahası var…

Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmalıyız. Ülkemize sahip çıkacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız.

Hedefimiz Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de sandıklardan yüzde 50’nin üzerinde hayır çıkartmak. Şu anda “Hayır” diyen diğer partilerle, STK’larla, kanaat önderleri ile görüşüyoruz. Bu işi birlikte başaracağız.

Yürütmeye çalıştım referandum süreci, partiler üstü bir çalışmadır. Ve bu çalışmaya referandumda  hayır oyu kullanmayı düşünen herkesi davet ediyorum. Gelin Cumhuriyete birlikte sahip çıkalım."