Mekke'nin Fethi'nin 1391'inci yıl dönümü kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziosmanpaşa Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1391'inci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

 

Konuşmacı olarak DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım’ın katıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ve Şube Müdürü Yücel Sarıoğlu, İlçe Tarım Müdürü Nuri Şahin, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Müdürü Emre Kılıç, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Enes Malik Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Recep Polat, AGD İl Başkan Yardımcısı Abdullah Gınbıroğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsa Yıldız ve yönetimi, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Aydemir ve yöneti, Esenler Milli Eğitim şube Müdürü Resul Delen, GİMDER Başkanı Birol Can ve yönetimi, İHH Gaziosmanpaşa yönetimi başta olmak üzere stk ve ilçe protokolünde geniş bir katılım oldu.


Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası AGD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Ali İhsan ER yaptığı konuşmada, tüm insanlığın kardeşler topluluğu olduğunu söyledi.
ER, “Fethin 1391. Yılında, “Aynı ruh ve mananın izinde” Mekke’nin Fethi programında buluştuk. Mekke’nin Fethi’ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla sesimizin ulaştığı tüm dünyadaki hanelerde kutlamak gayesindeyiz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz” ifadeleri kullandı.


Fethin küfür kalelerinin İslam’a açılması demek olduğunu söyleyen Yıldırım, “En büyük fetih Mekke’nin Fethi’dir. En büyük Fatih ise Hz. Muhammed’dir. Allaha ibadet eden, Kabe’ye, yönelmiş Müslümanlar ilk kıblelerinin halini düşünmek zorundadır. Kudüs’ümüz, Mescid-i Aksa’mız ne durumda, oda fetih beklemiyor mu, yeni Selahaddinler beklemiyor mu. Cemaat halinde dünya Müslümanları gerçekten kıblelerine yönelip kıyama dursalar, bu işgal yerini kısa sürede fethe bırakmaz mı? Cemaat ve Ümmet bilinci içinde dünya Müslümanları olarak hepimiz, fetih şuuruyla Mekke Fatihleri gibi davransak Filistin’deki zulüm, Irak’taki vahşet, Afganistan’daki işgal kaç dakika dayanabilir. Yahudi İsrail vahşetine, zalim Amerika ve batının zulmüne seyirci olan kahrolsun suskun dünya” diye konuştu.    

Yıldırım'ı misafirler ilgi ve dikkatle dinledi.    

Programda selamlama konuşması yapan GOP Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bu kutlu günü etkinliklerle gönüllere nakşeden herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kulandı.
Programda ayrıca 2 Kudüs Ziyareti ile 1 Bosna Hersek Ziyareti, çekiliş ile katılımcılardan 3 kişiye Kıble Turizm sponsorluğunda hediye edildi.
Öğrencilerin şiir ve ilahi dinletileri ile program son buldu.