Memişoğlu: Haseki Hastanesi Sultangazi’ye Gelecek

İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yenileme çalışmaları nedeniyle Sultangazi Devlet Hastanesi'ne taşınacağını söyledi.

 

600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi'nin yapımı hızla devam ediyor. 2018 yılında hizmet vermesi beklenen hastanedeki çalışmaları, 29 Eylül Cuma günü İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu yerinde inceledi.

 

İl Sağlık Müdürü Memişoğlu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenileme çalışmaları nedeniyle Sultangazi’de yapımı devam eden hastaneye taşınacağını söyledi. Memişoğlu, “Biz her zaman düzenli olarak buraya gelip denetlemelerde bulunuyoruz. Hastaneyi Ocak ayında bize teslim edecekler. Biz Ocak ayından itibaren birkaç ay içerisinde burada sağlık hizmeti sunmaya başlayacağız" dedi.

 

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sultangazi'ye taşınması noktasında yapılan tartışmalara da değinen Memişoğlu, "Haseki bizim ecdadımızın 1551 yılında yaptığı bir hastane. Biz Türkiye’de çok Haseki olsun istiyoruz. Haseki’yi de çok yakın bir zamanda yıkıp, burada nasıl modern bir şekilde yaptıysak orada da yeniden yapacağız. Ama bu aşamada Haseki Sultangazi’ye gelecek. Burada yeni Haseki fidanı olacaktır. Haseki bittikten sonra da oraya dönmek isteyenler dönecekler ama burada da yeni bir Haseki yapmış olacaklar. Haseki’nin kültürünü biz burada yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de yapılan en iyi hastanelerden birisinin Sultangazi'de yükseldiğine de dikkat çeken Memişoğlu, "Bu hastane Haseki’nin kültürüyle kuruluyor. Haseki buraya geçici bir süreyle geliyor. Haseki uygulamalarını burada yapacak ve sonra da binası bittiğinde yeni yerine geçecek ama burası bir Haseki fidanı olarak devam edecek” dedi.