MESLEK LİSELERİ MEMLEKET MESELESİNE EL ATTI.

GAZİOSMANPAŞA’NIN ÜRETEN OKULLARI COVİD-19’LA SAVAŞIYOR

 

Gaziosmanpaşa'da bulunan meslek liseleri, COVİD-19 salgınının önlenmesi için hayati öneme sahip  Cerrahi Maske, Siperlik Maske ve Yüzey Dezenfektanı üretimine başladı.

 

Millet olarak topyekün bir mücadelenin içinde olduğumuz bugünlerde eğitim camiası ve okulların memleket meseleleri için ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

 

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, okullarda yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Mesleki ve Teknik Eğitimin, Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi’ne yansıması olan 'Türkiye ekonomisi ve eğitimini birbiriyle ilişkilendirerek çok daha güçlü bir eğitim sistemi ortaya çıkarmak' ifadesi çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızın üretim mekanizmaları ile kapasitelerinin artırılarak etkin pazarlama ve satış stratejileri ile birlikte Üreten Okullar Projesi hayata geçirilmişti.

Proje kapsamında Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde  'Tek Kullanımlık Cerrahi Maske', Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 'Siperlik Maske' ve 'Yüzey Dezenfektanı' üretimine başlandı.

500 Bin Maske Üretildi

Ülkemizin ihtiyaçlarına göre üretimi yapılandırılan, ilçemiz Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere günde 10.000’den fazla cerrahi maske üretimi yapıldı. Salgının ilk günlerinden bu yana başta Valiliğimiz olmak üzere birçok kuruma toplamda 500.000 adet maske ulaştırıldı. Okulumuzun gönüllü öğretmen ve idarecileri gece gündüz demeden çalışmaya, 'Uzaktan Değil, Gönülden Üretim' ruhu ile üretmeye devam etmektedir.

 

Üreten Okullar Projesi'nin hedefleri ise mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken ekonomiye değer katan nitelikli işgücü yetiştirmek, döner sermaye işletmesine sahip mesleki ve teknik eğitim kurumlarının mevcut üretim ve pazarlama kapasitelerinin yükseltilmesi ve şartları uygun mesleki ve teknik eğitim kurumlarında döner sermaye işletmelerinin oluşturulmasının sağlanmasıdır. Şu anda mesleki ve teknik eğitim okulları Üreten Okullar Projesi kapsamında üretim yapmaya devam ediyor. Çok çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan üretimi gerçekleştirip, içinde bu zor dönemde milletimize yardımcı olmaya çalışıyor.

Milli Eğitim Milli Üretim

'Milli Eğitim, Milli Üretim' şiarıyla çalışmalarına devam eden okullarımızdan Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve idarecilerimizle 'Siperlik Maske' üretimine başlandı. Siperlik Maske üretiminin yanı sıra okulumuzun Kimya Bölümü Öğretmenlerinin koordinasyonunda günde ortalama 3 bin litre üretim kapasitesine sahip 'Yüzey Dezenfektanı' üretimi yapılmaya başlandı. Üretilen yüzey dezenfektanları ile öncelikli olarak okullarımızın dezenfektan ihtiyaçları giderilmeye çalışılmaktadır. Başta hastanelerimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek; bu süreçte milletimizin ve devletimizin yanında olmak için çalışmalara hız verildi."