MHP'li Zühal Topcu: 1 milyon çocuk suça sürüklendi

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, okul çağında olup da suça sürüklenen çocuk sayısının 1 milyon civarında olduğunu ancak MEB’in hiçbir adım atmadığını belirtti.

BAŞARI ÇOK DÜŞÜK
MEB’in kendi yandaşlarına kadro temin etme derdinde olduğunu ifade eden Topcu, “MEB herkese diz çöktürme, korku imparatorluğu oluşturma derdinde. Okullardaki şiddet olaylarının önüne geçilememektedir. Eğitimde başarı çok düşük. Okullar Malum-Sen’in yoğun baskısı altında. Öğretmenler sendikalarını değiştirip, Malum-Sen’e geçmeleri için baskı altına alınmaktadır” şeklinde konuştu.

YÜZÜNE BULAŞTIRDI
Cumhurbaşkanı ve hükümetin Türk okullarını kapattırma çabasını eleştiren Topcu, Anayasa’nın 42. maddesine göre eğitim dilinin Türkçe olduğunu vurguladı.

“Milli Eğitim Bakanı’na soru önergeleri, gensoru vermemize rağmen Kürtçe eğitim veren okullar kapatılamamış ve karneler verilmiştir. Cumhurbaşkanı ve hükümete sesleniyorum.

‘Yeni vakıf kurup Afrika’daki okulları kapatacağız’ diyeceğinize, gidin Güneydoğu Anadolu’daki Kürtçe eğitim veren kaçak okulları kapatın” dedi.

Hükümetin eğitimde sistematik iyileştirme yapma yerine sorun olarak gördüğü dershaneleri kapatmayı seçtiğini ve eline, yüzüne bulaştırdığını anlattı.

TAM BİR FİYASKO
“Dershaneleri kapattılar. Ne oldu şimdi; sorun çözüldü mü, başarı arttı mı, sistem mükemmel hale mi geldi? Okullarda kurslar açtılar. Acaba bu açtıkları kurslar ne alemde. Tam bir fiyasko” dedi.

TALİMAT ANAYASA İHLALİ
Ankara’da bir savcının muhalif medyayı susturma talimatının Anayasa ihlali olduğunu da vurgulayan Topcu, bu medya kuruluşlarının, yasal ve hukuka uygun olarak yıllardır hizmet verdiğinin altını çizdi. “Bu demokrasinin askıya alınması, Türkiye’yi 1930’ların Almanya’sı haline getirmek demektir. Ama böyle bir kepazeliğe izin verilmeyeceğini de herkesin bilmesi gerekir” dedi.

YANDAŞLIK EN EMEK KRİTER
MEB’de partizanlığın zirve yaptığını dile getiren Topcu, bir zamanlar okullarda görev yaparken, dershanelerle öğrenci başına belli ücret karşılığı iş yapanların şimdi eğitimde ahkam kestiğini söyledi. Okul idarecilerinin atamalarında tek kriter olarak yandaşlığın temel alındığını ve milli eğitimin siyasallaştırıldığını vurguladı.

Çetin ÇİFTÇİ- BUGÜN GAZETESİ