Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Milleti Dünyayı Şok Etti!

İstanbul Yenikapı'da Tarihi Miting...

Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlara seslendi. Daha önce bir-iki milyon civarında insanın toplandığı alana yaklaşık 5 milyon insan geldi. Alana sığmayanlar dışarda mitingi takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe gecesi ve sonrasında yaşananları anlatıken heyecanı halen daha devam ediyordu. Sahneye çıktığında gördüğü manzara kaşısında "Darbe gecesi her kesimden insanımız tüm farklılıları bir tarafa bırakarak tüm dünyayı kendisine hayran bırakan bir kararlılık gösterdi.Türk milleti bin yıl önce Malazgirt'te hangi inançla Anadolu'nun kapılarınbı açmışsa 15 Temmuz'da aynı şekilde oldu. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünü darbecileri geri püskürttük. 15 Temmuz bu ülkenin askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu göstermiştir.

Bu görüntü düşmanlarımızı en az 16 Temmuz kadar üzmüştür. Bir olacağız iri olacağız diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.Bundan sonra işimiz ne biliyor musunuz muasır medeniyetler üzerine çıkmaktır. Yolumuza dayanışma içerisinde gideceğiz. Birbirmizi sadece Allah için seveceğiz.

79 milyon vatandaşımıza bakıp eğitimsiz diyenler 15 Temmuz'da hayalkırıklığına uğradı. Türkiye'nin vatandaşları kuru kalabalık değil millettir millet." İfadelerini kullandı.

İdam konusunda değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "İdam talebinin kararını verecek olan merci TBMM'dir. Meclis böyle bir kararı verdikten sonra ben onaylarım AB'de idam yokmuş. ABD'de var Japonya'da var, Çin'de var. Sizler 15 Temmuz'da esaret ve zillet kabul etmeyeceğinizi gösterdiniz" dedi.

Demokrasi nöbetinin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız" dedi.