MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR!

İBB küçük işlemleri kalan salonu teslim etmeli.

 

İBB 2018 yılında İstanbul genelinde 34 okulun bahçesinde prefabrik, tribünsüz çok amaçlı kapalı spor salonu yapımına başladı. Salonların bazıları tamamlanarak teslim edildi.

 

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu bahçesinde 2018 yılı mart ayında başlayan salon yapımı,  2021 yılı sonunan gelidiğimiz bugünlerde yaklaşık 4 yıldır tamamlanıp, Milli Eğitim'e teslim edilmeyi bekliyor.

 

 

Milli Servet Çürüyor!

Salonun içerisinde çok az ince işler kaldı. Bu işlerin tamamlanıp salonun Milli Eğitim'e devredilmesi isteniyor. Okulların kapalı olduğu zamanlarda zaman zaman salona giren şahışlar, içeride bulunan demirbaşlar eşyalara ve çevreye zarar veriyor. İBB'nin salonu bitirip teslim etmeyişinden dolayı "Milli Servet" adeta çürümeye terk edilmiş durumda!

 

İkibin Öğrencinin Spor Salonu Kapalı!

Bu arada okulun bahçesinde büyük bir alan işgal eden salon dolayısı ile bahçeler kullanılamaz durumda! Öğrenciler beden eğitimi derslerinde yeterince spor yapamıyorlar.  Okulda öğrencilerin ne basket potası, ne voleybol filesi, ne de minyatür futbol kalesi kalmadı. Ayrıca öğrenciler, daha bir çok salon sporundan mahrum kalıyor. Salon teslim edildiğinde ikibin öğrenci daha kaliteli bir ortamda, hava şartlarından etkilenmeden spor yapacak, farklı spor dallarında yetenekleri ölçüsünde kazanımlar sağlayacak.

 

Bu durumdan şikayet eden öğrenci velileri, İBB'nin bir an önce spor salonlarını bitirip teslim etmesini istiyor.

Öğrenci velileri, "Okulumuzun spor salonu bitti. İçinde çok az ince iş kaldığını biliyoruz. Spor salonumuzda kırılan, bozulan yerler elden geçirilerek bir an önce kullaıma açılmalı. Öğrencilerimiz spor yeteneklerini geliştirecek ortamdan mahrum bırakılıyor. Mahalle halkı ve çocuklarımız olarak mağdur durumdayız. İBB'den spor salonumuzu bir an önce bitirmesini istiyoruz." Şeklinde konuşuyor.