Milli Servet Kaldırımın Altında Yatıyor!

Yeni yapılan kaldırımlar ve altına döşenen kablo boruların içinden kablo geçmiyor!

 

İBB İstanbul genelinde caddelerde kaldırım yenilemeleri yapıyor. Kaldırımlar yenilenirken altına elektrik ve çeşitli hizmetler kullanmak amacıyla borular döşeniyor.  Fakat döşenen bu borular Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nden, merkezden Eyüpsultan'a kadar kullanılamaz durumda!

 

Gaziosmanpaşa Eyüpyolu'nda da kaldırımlar yenilendi. Kaldırımların altına elektrik, fiber, aydınlatma, sinyalizasyon kablolarının geçmesi için borular döşendi. Fakat 6 ay bir yıl olmadan boruların içinden kablo geçmediği anlaşıldı. Kaldırımlar altına özensiz döşenen kablolar, üstüne kum, beton ve kaldırım döşenince ezildi veya içine kum, beton doldu. Bu nedenle içinden kablo geçemez hale geldi.

 

hal böyle olunca aydınlama direkleri için asfalt 20*20 cm ebadından kesilerek kablo boruları döşenmeye başlandı. Asfalt altına döşenen bu borularda bir süre sonra asfalt yenilemesi dolayısı ile zarar görecek gibi duruyor. Zira 20 cm derinlik toprağa inmiyor, asfalt katmanında duruyor.

 

İşin ilginç tarafı ise kaldırım döşeme çalışmanın çeşitli yerlerde devam etmesi. Yeni döşenen yerlerde kontrolün yapılması gerekiyor.

 

Özensiz, kontrolsüz çekilen borular, işe yaramaz halde milli servet olarak kaldırımların altında yatmaya devam ediyor.