Minik Eller Mutfakta Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte minik öğrencilerin okul ve sınav streslerinden uzak, eğlenceli bir tatil dönemi geçirebilmesi için minikleri 'Dönüşüm Mutfağı'nda ağırladı.

 

Minikler önce önlüklerini giydi, sonra şapkalarını takıp çalışmalarına başladı. Kimi çocuklar merdanelerle şeker hamuru açtı, kimileri ise rengarenk şekerlerle pasta süsledi. İki yıldır devam eden proje kapsamında hem yarıyıl hemde yaz tatillerinde minik öğrencilerimiz ve anneleri Dönüşüm Mutfağında birarada olmaya devam edecekler.

 

Dönüşüm Mutfağı´nda, kız ve erkek çocuklardan oluşan 20 kişilik sınıflarda eğitmenler eşliğinde çilekli pasta, kek ve kurabiyelerin yapımına ilişkin dersler veriliyor. Çocuklar derslerde öğrendikleri sayesinde el becerilerini geliştirirken, sağlıklı malzemeler kullanarak yiyecekler üretmenin de mutluluğunu yaşıyor.

Geleceğin aşçılarını ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da miniklerle birlikte mutfağa girdi, onlara oyuncak hediye etti.

 

"BURADA ÇOCUKLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİ ÖĞRENİYOR"
Çocuklarla bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ``Hedefimiz çocukların bir sanat sahibi olması. Birlik ve beraberlik içinde hem yeteneklerini ortaya çıkarmalarını hem paylaşım kültürlerini geliştirmelerini istiyoruz. Değişik okullardan hatta değişik ilçelerden çocuklar burada birlik oluyor. Burada hoşça vakit geçiriyorlar, ufukları açılıyor ve kendi emeklerinin karşılığını görüyorlar. Böylece annelerinin babalarının onlara yapmış olduğu hizmetlerin kıymetini bilmiş oluyorlar´´ diye konuştu.