Mobil bankacılık virüsü yayılıyor.

Türkiye'deki Android kullanıcıları tehlike altında!

Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Android kullanıcılarını etkileyen Android/Spy.Agent.SI zararlı yazılımı, "Adobe Flash Player indir" gibi sahte içeriklerden bulaşıyor.

Trojan kurulduktan sonra kullanıcının cihazında yüklü olan finansal kurum yani bankacılık uygulamalarını arıyor. Başta Skype gibi sosyal medya uygulamalarını taklit edebilen bu trojan, sahte bir giriş ekranı indiriyor. Kullanıcılar bu ekrana giriş yaptığında bilgilerini karşı tarafa göndermiş oluyor.

Phishing saldırısı sayesinde giriş bilgilerini okuma ve yazma yetkilerini ele geçiren bu zararlı yazılıma maruz kalmamak için yapmanız gereken çok basit.

Virüsten nasıl korunulur?
APK. dosyalarını yüklemeyin. Sözde Crack'li olan APK. dosyaları telefonunuza virüs bulaştırabilir. Unutmayın ki hiç bir hacker ücretsiz olarak Crack hizmeti vermez. Google Play Store'dan başka mağazalardan uygulama yüklemeyin.

Ancak Google Play'in denetimsizliğinden dolayı bazen zararlı yazılım içeren uygulamaları Google onaylayabiliyor. O yüzden güvenilir geliştiricilerin uygulamaları yükleyin.

Kaynak: Shiftdelete