Modern Dünyada Müslüman Olmak

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen konferansta Prof. Dr. Mazhar Bağlı, hayatın içinden örnekler vererek, “Modern Dünyada Müslüman Olmak” temalı hususlara değindi.

 

Modern dünyada Müslüman olabilmenin ve bunu yaşatabilmenin mümkün olduğunu dile getiren Bağlı, konuşmasında; "İslam medeniyetinin oluşturmuş olduğu temel değerler sisteminden haberdar olmamız ve bunu uygulamamız gerekiyor. Kültürel kodlarımızı ve değerlerimizi muhafaza edersek, Müslüman yaşam tarzımızı da korumuş oluruz" dedi.

 

Modern hayata İslami bakış açısıyla bakmamız gerektiğini dile getiren Bağlı, "İslami bakış açısını oluşturabilmemiz için Batı toplumunun bizim için çizdiği çerçeveden bakmamalıyız. Bizim için Müslümanca yaşamanın mümkün olmadığı bir durum yok. Sadece modern dünya değil geleneksel dünyada da bu böyledir" dedi.

 

Konferansa katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da konuşmasında şu sözleri dile getirdi: 
"Modern dünyanın, bizi değerlerimizden ve inancımızdan uzaklaştırmasına izin vermemeliyiz. Bu konuda özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitmeliyiz. Unutmamalıyız ki geleceği bizim çocuklarımız şekillendirecek" dedi.