Muharrem İnce Başarılı Oldu mu?

Muharrem İnce partisine oy kazandıramadı ancak muhalefet bloğunda kendisi biraz oy aldı.

 

Muharrem İnce’nin yüzde 30’ları bulması, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine sataşmasına borçlu. Erdoğan rakip olarak İnceyi muhatap aldı. İkili arasındaki polemik medyaya yansıyınca, millet muhalefetin adayı olarak İnce’yi gördü.

 

Erdoğan’da biliyordu ki,  İnce yüzde 30’ları geçemeyecek. 

 

Ancak İnce’ye hakkını vermek lazım! İyi çalıştı. Kısa sürede 107 miting yaptı. Erdoğan’ın attığı pasları da iyi kullandı.

 

 

Recep Tayip Erdoğan seçim kampanyası boyunca bir kez bile Meral Akşener’e sataşmadı!

 

Neden?

 

Çünkü Akşener ile hemen hemen aynı tabana hitap ediyor.  Onu rakip görse, muhatap alsa Akşener’in oyu artacak. Hatta Ak Parti tabanından daha fazla oy alacak.

 

 

Muharrem İnce ise Ak Parti tabanından oy alamadığı görüldü.

 

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet bloğu Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekledi. İhsanoğlu yüzde 38.44 oy aldı. İktidar bloğu Erdoğan ise 51.79 oy aldı. O seçimlerde bir çok CHP’li sandığa bile gitmemiş, İhsanoğlu’na oy vermemişlerdi.

 

Bugün muhalefetin adayı olarak görülen İnce, 30.64 oy aldı.  Diğer muhalefet oyları eklesek bile İhsanoğlu ile aynı oyu aldıkları görülüyor.

 

Yani İnce çalıştı, çabaladı ama başaramadı.

 

İnce sadece içinde bulunduğu ittifakın iktidarı oldu. Ak Parti tabanından oy alamadığı, alamayacağı görüldü.  İnce milletin diğer kesimine güven telakki edemedi.  CHP’nin başına geçse bile tablo çok fazla değişmeyecek.

 

Ak Parti yüzde 42 oy aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 52 oy aldı. Ak Parti’nin genel başkanı da Erdoğan.  Yani İnce CHP’nin genel başkanı olarak ta seçimlere girse sonuçta oluşacak tablo bu olacaktı. Aday Kılıçdaroğlu olsa yine yüzde 30 oy alacaktı.

 

Muharrem İnce’den ne olur?

Muharrem İnce’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iyi bir başkan adayı olur. CHP İnce’yi İBB’de değerlendirmeli. Ak Parti için ciddi aday olur. İlçelere de heyecan getirir.  Cumhurbaşkanlığı’ndaki çalışma performansını gösterirse seçimleri de alabilir.

 

İnce İBB’de seçimleri kazanırsa, millet onun yönetim anlayışını görür, beğenirse daha sonraki adaylığında belki oy verir.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü Kara