Muharrem İnce Güven Vermedi

Muharrem İnce İBB’ye de göz kırpıyor ama…

 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyasında iyi çalıştı, iyi bir performans gösterdi.  Fakat millet onun yönetim anlayışını bilmediği için güven duymadı.  Millet ne parti, ne belediye yönetmiş birine devleti teslim etmek istemedi. İnsan bilmediği bir şeye doğası gereği karşı durur.

 

 

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimleri geçtikten sonra sussa, konuşmasa daha iyi olacaktı. Ama çıkışları İnce hakkında güven erozyonu oluşturdu.

 

Millet İnce’ye devleti teslim etmedi ama belediyeyi teslim edebilirdi.

 

İnce’nin susup bekleyip, İBB’ye aday olup seçimi kazanmak için çalışması yerinde bir hareket olacaktı.  İBB’yi kazanan İnce, başkanlık sürecinde iyi bir yönetim sergilerse, millet nazarında güven kazanırdı. İnce’nin yönetim anlayışını gören, güven duyan millet ikinci bir Cumhurbaşkanlığı adaylığında kendisine oy verebilirdi.

 

Fakat İnce’nin seçim sonrası güven vermeyen çıkışları devam ettiğinden, o tren de kaçmış gibi görülüyor…

 

 

CNNTürk’te Ahmet Hakan’a konuşan İnce, uyanmış İBB’ye göz kırpıyor gibi görülüyor. İşte İnce’nin İBB ile ilgili açıklamaları:

 

“Ben önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bunda kararlıyım. Bundan önce Cumhurbaşkanlığı seçimine 5 yıl var, ama ben 5 yıl süreceğini sanmıyorum. Cumhurbaşkanılğı seçiminden önce ne olur onu bilemiyorum. Ama benim böyle bir talebim yok. Bana bunu söyleyenler var. Partim böyle bir teklifle gelirse, ben cumhurbaşkanı adayı olacağım derim. Şu da olur tabi. Bugün İstanbul'u alacak olan bir belediye başkanı, doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten. Ben siyasetin gerekliliğini söylüyorum. Siz ya da başkası, İstanbul 94'ten bu yana AKP'nin elinde. Aday olmak ve kazanmak lazım. Benim üzerimden konuşmayalım bunu. Ben CHP'ye teklifimi yaptım, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ama siyaseten de bir öngörü yapıyoruz şu anda.

İBB'yi alan bir kişi 25 yıllık AKP saltanatını yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. Şunu görüyorum. O kadar popüler olur ki onu alan kişi ne CHP Genel başkanı kalır, ne cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur.”

 

Haber - Analiz : Ali Şükrü Kara