Mustafa Demir: Türkiye Terör Örgütlerine Gereken Cevabı Verecektir.

Mustafa Demir’in, “Türkiye’nin yıllardır üzerinde oynanan oyunlara artık yeter.”  diyerek  yaptığı basın açıklaması şöyle oldu:

 

‘’Tek millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ ilkesiyle sınır güvenliğini sağlamak adına Fırat Kalkanıyla terör ve teröre destek verenlere karşı başlattığı harekâtı bugün ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile devam ettirmektedir.

 

Irak ve Suriye'nin kuzeyinden ve hiç dile getirilmese de üçüncü etapta Türkiye'den alınması hedeflenen toprak parçasıyla egemen güçler tarafından bir Kürt bölgesinin kurulması istenmektedir. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır.

 

Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye, güneyinde bir terör koridoruna izin vermeyeceğini günlerden beri söylüyordu. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz operasyona başladı. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Bizler TDF yönetim kurulu olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda, canımız pahasına da olsa tereddüt etmeden cephedeki yerimizi almaya hazırız.

 

Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı gösteren, hiçbir sivil vatandaşı hedef almayan, ülkemizin de sınır güvenliğini sağlayacak olan uluslararası hukuka uygun olan bu meşru harekâtı, Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak sonuna kadar destekliyoruz.

Biliyoruz ki, Fırat Kalkanı ile başlayan ve bugün Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden operasyonlarla Türkiye, terör örgütlerine ve içerden ve dışarıdan destek verenlere gereken cevabı verecektir.

 

Bu ülkenin birer ferdi olarak bu operasyonu desteklememiz ve askerimizin motivasyonunun artması için çaba gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Suriye'de şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."