Necmettin Erbakan vefatının 6. yılında anıldı.

Program Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, Recai Kutan,Saadet Lideri Temel Karamolloğlu'nun yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve BBP Lideri Mustafa Destici, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard gibi önemi isimleri biraraya getirdi.

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Görüş Lideri Erbakan'ın hayatını ve yaptığı çalışmaları anlattı.
 
Erbakan'ın adalete dayalı dünya düzenini ilk hedef olarak belirlediğini vurgulayan Karamollaoğlu, Batı'da yaşananları eleştirerek Batı'nın kendi menfaatleri söz konusu olduğunda belirlediği kıstasları çiğnediğini ifade etti.
 
Karamollaoğlu, dünyada huzurun, barışın olması için hakkın ve hukukun üstün tutulması, adaletin sağlanması gerektiğini dile getirdi.
 
Necmettin Erbakan'ın, "Öyle önemli bir yola çıkıyoruz ki bu yolda mücadele edebilmek için sağlam bir inanca sahip olmamız lazım. Karşınızda gücü gördüğünüzde diziniz titreyecekse baskıya tahammül edemeyeceksiniz, böyle bir yola teşebbüs etmeyin. Ediyorsanız sonuna kadar dayanın." sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, Erbakan'ın ahlaki ve manevi değerlerin üstün tutulmasına önem verdiğini belirtti.
 
Karamollaoğlu, "Hocamız bize şunu gösterdi, biz bu ülkede yaşayan her insanla çok farklı görüşlerde olsak bile bu memleketin bekası söz konusu olduğu zaman bir araya gelip kucaklaşabilmeliyiz. Bundan dolayı da 70'lerde Cumhuriyet Halk Partisiyle koalisyon ortağı olmaktan çekinmedik." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise düşünce ve yöntemlerin farklı olabileceğini ama güçlü, saygın ve barış içinde bir Türkiye'nin herkesin ortak hayali olduğunu vurguladı.   Erbakan'ın mücadeleci kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Erbakan'ın hiçbir zaman kendi şahsi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının üzerine koymadığının altını çizdi.   Kılıçdaroğlu, kendisini değil Türkiye'yi zenginleştirmek, büyütmek amacıyla hareket eden Erbakan'ın bu hassasiyetinin bütün siyasetçilere örnek olması gerektiğini belirtti.   Erbakan'ın "hak terazisinde" doğru bildiğini söylediğini ve hiçbir suçlamadan, baskıdan asla yılmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Erbakan'ın yaşadığı türlü zorluk ve haksızlıklara rağmen devletle milleti karşı karşıya getirmemeye özen gösterdiğini dile getirdi.   Kılıçdaroğlu, Erbakan'ın siyasi menfaat için insanları birbirine düşman etmeye asla çalışmadığına, devlete ve kurumlarına olan saygıyı her zaman koruduğuna işaret etti.   Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise partilerin ayrı olduğunu ancak inançlar, idealler, gönüller, acılar ve kaygıların bir olduğunu belirtti.   Destici, Refah-Yol hükümetinin kurulması döneminde askeri, bürokratik, siyasi bütün vesayetçilerin dayatmasına rağmen Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Ben Müslümanların iktidarını engellettirmeme adına Refah-Yolu destekliyorum." dediğini hatırlattı.   Türkiye tarihine "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde Erbakan ve Yazıcıoğlu'nun büyük mücadele verdiğini dile getiren Destici, "Aslında biz mücahidiz, siz de alperensiniz. Mücahit ve alperenin kelime olarak farkı var ama içeriğine baktığımız zaman aynı anlamı taşıdığını belirtmek isterim." şeklinde konuştu.   Erbakan'ın Türkiye'ye büyük hizmet ve emekleri olduğunu söyleyen Destici, Erbakan'ın yol gösteren düşünce ve davranışları bulunduğunu vurguladı.   Kaynak: Milli Gazete