Nezihe Usta ile Kızılay tarihine yolculuk...

Türk Kızılay'ın 153 yıllık merhamet ve iyilik tarihine ışık tutan ''Bitmeyen Dayanışma Hikayemiz Kızılay'' isimli sergisi açıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Kızılay iş birliği ile Beyoğlu, Zafer Tunaya Sanat Galerisi'nde açılan tarihi sergi, 27 Şubat 2021 tarihine kadar 09:00 - 17:00 saatleri arasında ücretsiz gezilebiliyor.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak ve Kızılay ekibi, GOP El Ele Derneği Başkanı Nezihe Usta ile Kızılay tarihini anlatan sergiye katıldılar. Gaziosmanpaşa'dan iki otobüs ile yoğun bir katılım gerçekleşti. İstanbul'da 39 ilçe arasında sergiye ekip olarak ilk ziyareti Gaziosmanpaşa gerçekleştirdi.

 

Kızılay tarihi ile ilgili bilgilerin yer aldığı sergide, tarihi eşyalar, takvimler, madalyalar, yazılar gibi çeşitli materyaller bulunuyor.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bugün Kızılay ekibimizle sosyal bir faaliyet olarak Kızılay tarihimize ışık tutan sergimizi gezdik. Bu gezi ve Kızılay'ın birçok çalışmasında bizleri yalnız bırakmayan GOP El Ele Dernek Başkanımız Sayın Nezihe Usta hanımefendiye katılımları ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kızılay ekibimizin çalışma azmi ve morallerinin artmasına vesile oldular." Dedi.

 

GOP El Ele Dernek Başkanı Nezihe Usta ise Kızılay tarihine ışık tutan gezinin verimli olduğunu ifade ederek, Kızılay'ın Gaziosmanpaşa'daki etkinliklerinde destek olmaya devam edeceklerini söyledi.