Nida Emlak ve Gop Emlak’tan Güç Birliği.

Gaziosmanpaşa merkezli olarak emlak sektöründe faaliyet gösteren Nida Emlak Cevat Tavukçuoğlu ve Gop Emlak Ufuk Duğramacı’yı editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

 

Emlak sektöründeki durgunluktan bahseden iki sektör temsilcisi, güç birliği yaparak portföylerini ortak olarak müşterilerinin beğenisine sundukları ifade ettiler.

 

 

Sektörle ilgili konuşan Nida Emlak sahibi Cevat Tavukçuoğlu, “Piyasa durgun seyrediyor.  Bu durum birazda siyasilerden kaynaklanıyor. Piyasaların hareketlenmesi için öncelikle siyasetçilerin uzlaşıcı bir politika izlemeleri gerekiyor. Bu uzlaşı piyasaya güven verecektir. 

 

Diğer önemli bir hususta konut kredi faizlerinin yüksek oluşudur. Konut kredi faizlerinin de düşürülmesi, ekonomiye can verecek, piyasayı hareketlendirecektir.”

 

 

Gop Emlak sahibi Ufuk Duğramacı ise, “Gaziosmanpaşa’nın büyük bir kısmı riskli alan ilan edildi. Bu alanların bazılarında kentsel dönüşüm çalışması sürüyor. Bazı konutlar yakında teslim edilecek.

 

Bu bölgelerde dolaştığımızda vatandaşlarımızın bazı istekleri olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm başlamayan yerlerde riskli alan kararlarının kaldırılmasını istiyor. Buralarda normal alım satımların devam etmesi ve imara açılması isteniyor.”