Nihat Fındıkoğlu: Muhtarlık Hizmet Kapısıdır.

Gophaber millete hizmet noktasında mahalleleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Gaziosmanpaşa Fevziçakmak Mahalle Muhtarı Nihat Fındıkoğlu’nu editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Muhtar Nihat Fındıkoğlu, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olduğunu söyledi.  Fevziçakmak Mahallesi’nde yapılan hizmetleri anlatan Fındıoğlu, editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

Muhtarlıklar hizmet kapısı oldu.

Muhtarlıklar olarak millete hizmet noktasında aracı oluyoruz. Kanun gereği çalışma saatlerimiz dışında, daha fazla hizmet etmeye çalışıyoruz. Mahalleyi dolaşıyor, eksikleri tespit edip, çözülmesi için kurumlarla irtibata geçiyoruz.

 

Muhtarlıkta ilk dönemimi bitiriyorum. Bu dönemde gerek belediye ile, gerek diğer kurumlarla diyalog halinde mahallemize bazı hizmetler kazandırmaya aracılık yaptık. Belediyemizden bir mahalle için ne gibi hizmet isteniyorsa aldık. Bu konuda mahallemize ve vatandaşlarımıza yardımcı oldular.

 

Mahallemizde bu dönemde yapılan hizmetlerin bazıları şöyle oldu:

Mahallemizin yüzde doksanında elektrik kabloları yer altına alındı.  Eksik veya yanmayan sokak lambamız yok. Şemsipaşa ve Hürriyet Mahallesi sınırına Bilgi Evi yapıldı. Muhtarlık binamız belediyemizce yenilendi. İsmail Hakkı Demir Parkı, Hilal Cami Parkı, Fevzi Çakmak Parkı, Sedat Balkanlı Parkı, 770 Sokak Parkı çocuk oyun grupları ile birlikte yenilendi. Fevziçakmak Taksim hattı saatte bir sefer yapacak şekilde hizmete girdi. Gebzeli Caddesi ve Barbaros Caddelerinin kaldırımları yenilendi. Fevzi Çakmak Cami yeniden yapıldı. Yol, kaldırım sıkıntıları, çukurların kapanması sürekli yapıldı. Bazı yerlere yayalarımız için trafik ışıkları konuldu.

 

Mahallemizde önümüzdeki dönem  yapılması istenen hizmetler ise şöyle:

Mahallemizde 2 lise, 1 ilkokul, 1 ortaokul olmak üzere 4 okul, 4 cami var.  Yeni okullar gerekli. Mahallede müsait bazı şahıs arsaları var, bu yerler ya imara açılmalı yada kamulaştırılarak okul, park veya sağlık alanlarına dönüştürülmeli.  İmara açılırken de okul veya park alanları da ayrılabilir. 2 ASM var. Ancak başka mahallerden buraya kayıtlı vatandaşlar var. Bizim mahallede oturan vatandaşlarda başka mahalledeki ASM’lerde kayıtlı. Bu konuda adres güncellemeleri yapılmalı. Yapılan Bilgi Evi, diğer mahallenin sınırında. Mahallenin diğer tarafı ulaşmada zorluk çekiyor.  Hilal Cami civarına bir Bilgi Evi daha yapılabilir. Cumartesi Pazarı kaldırılıp, kapalı Pazar yapılması yerinde olacaktır. Trafik sorunu ile ilgili bir çalışma yapılmalı. Mahallemizin üçte ikisi kentsel dönüşüm dolayısı ile riskli alanda. Yıkım yok ama imara kapalı kimse inşaat yapamıyor. Mahalle ada bazlı imara açılmalı. 

 

23  bin nüfusumuz var.

Fevziçakmak Mahallesi’nde 23 bin civarında nüfus var. Seçmen sayımız 16.500 oldu.  2014 muhtarlık seçimlerinde 3 aday vardı. Muhtarlık için 13 bin oy kullanıldı. 7.520 oy alarak seçildim. 

İkinci dönemim için yeniden muhtarlığa adayım. Milletimizin teveccühü ile hizmete devam etmek istiyorum.