Numan Hatipoğlu: Evde Kal Gaziosmanpaşa

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nu ziyaret eden Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara izlenimlerini şöyle aktardı.

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı vefa destek grupları, sosyal yardımlaşma vakfı, sağlık müdürlüğü, emniyet teşkilatı,  ilçe milli eğitim müdürlüğü ve diğer birimleri ile ilçe yaşayan insanlara hizmet ederken, kendilerinin kamuoyuna bir duyuruları var mı diye sormaya gittik.

 

Kaymakamlık ve birim personellerinin başlarını kaşıyacak zamanları yok!

Çeşitli konularla ilgili olarak Kaymakamlığa gelen vatandaşlarla girişte yönlendirme yapılıyor, yukarıda da tek tek ilgileniliyor. Ortamı yoğunlaştırmamak için bir süre bekledik.

 

Daha sonra Kaymakam Numan Hatipoğlu ile kısa bir süre görüştük.

Bu görüşmenin yarısı zaten Kaymakam Hatipoğlu'nun gelen telefonlara cevap vermesi ve çözüm bulmaya çalışması ile geçti. Hatipoğlu serbest kıyafet uygulaması ile çalışıyor, bir taraftan da insanların sorunlarını çözmeye uğraşıyor.

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, oluşturdukları vefa destek gruplarında 500 civarında kişinin okul müdürleri, öğretmenler, polisler, muhtarlar, birim personelleri ve gönüllülerden oluştuğunu belirtti.

Vatandaşlardan gelen telefon ve talepleri tek tek değerlendirip, çözmek için çalıştıklarını özellikle 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine giderek tedarik edildiğini söyledi.

 

Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile de vatandaşlara nakti yardımlar yapılmaya devam ediyor. Çeşitli bağışçıların yaptığı ayni bağışlar ise vefa gruplarınca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

Sağlık Müdürlüğü'nde koordineli çalışmanın devam ettiğini belirten Kaymakam Hatipoğlu, özellikle filyasyon uygulamasının çok iyi yapıldığının altını çizdi. Semptom gösteren bir vatandaşın testleri gerekirse evde yapılıyor. Pozitif çıkan hastanın evinde bulunan diğer bireyler ise evden çıkmadan testleri yapılıyor. İlaçları yine evden çıkmadan götürülüyor. Evde kalıp, izolasyonu sağlamalarına dikkat ediliyor. Hastalar Aile Hekimleri ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sürekli aranarak takip ediliyor. Hastanın durumunda ağırlaşma görülürse hastaneye sevk ediliyor.

 

Kaymakam Hatipoğlu, salgını devlet ve millet birlikte el ele vererek atlacaklarını ifade ederek; Gaziosmanpaşalıların evde kalmasını, sosyal mesafeye, izolasyona dikkat etmelerini, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi.