Okul Güvenliği Toplantısı Kaymakam Hatipoğlu Başkanlığında Gerçekleştirildi.

Gazi Yaşargil Ortaokulu Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mehmet Usta, İlçe Emniyet Müdür Yrd. Osman Tınmazol, kurum müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları katıldılar.

 

Toplantıda okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi, kurumların koordineli çalışmaları sonucu alınacak tedbirler üzerinde duruldu.

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu burada yaptığı konuşmada, okul ve çevre güvenliği için tedbirleri almaya devam ettiklerini ifade etti. Geçen yıl alınan tedbirler neticesinde okul çevrelerinde büyük bir sorun yaşamadıklarını belirtti. Kaymakam Hatipoğlu, akademik başarından önce insan yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Çocukları iyi bir vatandaş ve vatanperver olarak yetiştirmek gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam Hatipoğlu daha sonra muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliklerinden konuşmak isteyenlere söz verdi. Konuşmacılar ağırlıkla okul yakınlarındaki caddelerdeki trafiğin, okul giriş çıkış saatlerinde sıkı denetlenmesini, kazaları önleme adına yararlı olacağını belirttiler.  Yenidoğan Mahallesi bölgesinde başıboş köpeklerin okul çocuklarını tedirgin ettiği belirtildi.

 

Toplantıda Gönül Pınarı Özel Eğitim Okulu’nun kapasitesinin yetersiz kaldığı, özel çocuklar için yeni okul yapılması gerektiği ifade edildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mehmet Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve emniyetin çalışması ile geçen yıl sorunsuz bir dönem geçirdiklerini belirtti. Usta, emniyetin kurduğu mobil okul timinin büyük yararını gördüklerini ifade etti.

 

İlçe Emniyet Müdür Yrd. Osman Tınmazol'da yaptığı konuşmada, emniyet olarak okul servislerini ve çalışan personellerini dahi denetlediklerini belirterek, mobil okul timi ile okul önlerine desteği sürdürdüklerini ifade etti. Tek dal sigara satışı ve madde satışlarına göz açtırmadıklarını belirten Tınmazol, okul saatinde kafelerde denk geldikleri çocukları da ailelerine teslim ettiklerini söyledi.

 

Toplantı sonunda Kaymakam Hatipoğlu, dile getirilen sorunlarla ilgili notları aldıklarını, çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Hatipoğlu, toplantıda okul önlerinde madde satışı ile ilgili şikayet gelmemesini ise sevindirici olarak niteledi, Yıldıztabya Yüzyıl İlköğretim okulu ile ilgili bir yıkım talimatının olmadığını söyledi.