Okul Kantinleri Denetleniyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, öğrencilerin daha sağlıklı, hijyenik ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri amaçlanıyor. Kantinler; hijyen, ruhsat ve izin belgesi yönünden titizlikle denetleniyor. Denetim esnasında kantin yetkililerine sağlık ve güven açısından satabilecekleri ürünler konusunda uyarılar yapılarak çocukların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları sağlanıyor.

Denetimler sırasında okulların çevrelerinde bulunan işyerleri de, öğrencilerin sağlığına zararlı madde satıp satmadıkları, eğitimi olumsuz etkileyecek ses, gürültü, veya çevresel etkiler oluşturup oluşturmadıkları konusunda detaylı bir denetime tabi tutuluyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Öğrencilerimizin sağlığı bize emanet. Okul kantinlerinde yaptığımız denetimlerde öğrencilerimizin sağlığını olumsuz etkileyebilecek gıda maddelerinin satışını engelliyoruz. Okul kantinlerindeki denetimlerimizi sürdürerek bu konuda ne kadar titiz olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.