Okullar müdür, belediyeler yardımcı bekliyor

Kurumlar Atama Bekliyor...

 

İstanbul'da ilçe belediyeleri başkan yardımcısı bekliyor.

İstanbul'da yerel seçimlerin yenilenmesi dolayısı ile ilçelerde başkan yardımcılıklarına atamalar gecikti. Fakat yenilenen seçimlerin üzerinden de bir ay geçti ama belediyelerde siyasi başkan yardımcılarının ataması gerçekleşmedi. Belediyeler şu anda bürokrat başkan yardımcıları ile işleri yürütüyor. Siyasi başkan yardımcılarının atanması yeni bir heyecan ve iş yaklaşımı getirebilir. Ama şu anda işlerde gözle görülür aksaklık gözlenmiyor. Fakat yeni projelerde ortaya çıkmış veya hayata geçmiş değil.

 

Lise proje okulları müdür ve idarecilerini bekliyor.

Özellikle İstanbul'da proje okul haline dönüştürülen liselerde müdür ve idareci atamaları, normal atamaların dışında tutuldu. Diğer okullarda müdür, idareci ve öğretmenlerin yer değiştirmeleri bir takvim çerçevesinde gerçekleşti.

 

Fakat proje okul idarecilerinin onayının bakanlıktan geleceği belirtiliyor. Proje okullarına idareci atanmasının bir takvimi yok! Hal böyle olunca birçok proje okul Temmuz ayı başından itibaren müdür ve idarecilerinden yoksun ortada duruyor. Birçok okulda bir müdür yardımcısı idareci kalırken, hiç yönetici kalmayan okullara görevlendirme bir kişi görevlendirme gönderildi.

 

Proje okul müdür ve idareci atamalarının bakanlıkta beklediği belirtiliyor.

 

LGS sonuçların açıklanması ile yoğunluk yaşanacak olan okullarda, idareci eksiği nedeniyle temel ödemelerde ve çalışmalarda sıkıntılar yaşanacağı öngörülüyor.