Ömer Güler: Gaziosmanpaşaspor iyi yolda değil

Ömer Güler’in açıklaması şöyle: “Öncelikle stadımızı yeniden yapılmasını sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’ya teşekkür ederim. Stadın yapımı ve tadilatından dolayı kimse şahsına pay çıkartmasın. Stad Belediyemizin armağanıdır. Kulübümüzün 15 Kasım 2014 tarihinde yapılan divan icra kurulunun daveti üzerine istifa eden yöneticilerden ben Ömer Güler ve Kamil Yılmaz ile Seyit Ateş arasında toplantı başlamak üzere iken gerginlik yaşadık. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Selahattin Yıldız ve eski başkanlardan Latif Çatmaz’ın ricası ile toplantı salonundan yan salona geçtik. Gayemiz kulübümüzün sıkıntılarını duayenlerimizle paylaşmaktı. Toplantıya yönetimden Seyit Ateş ve Adem Şen katıldı. Ben Seyit Ateş’in başkanlığını doğru bulmuyorum. Zira 13 kişilik yönetimden 9 kişi istifa etmiş bulunmaktadır. 9 kişinin istifa ettiği bir yönetimde başkanın durması düşünülemez.  Sayın Ateş o günün şartlarıyla bulduğu kişilerle yönetim kurduğunu ve yönetimde olmaması gereken isimlerin yönetimde yer aldığını söyledi. Kongre öncesi  defalarca Sayın Ateş masamıza gelerek toplantılar yaptık. İstifa etmeyen bazı yöneticilere soruyorum. Bu ifadeler ışığında Ateş’in yanında nasıl duruyorsun?

Haberimiz olmadan eş başkanlık görüşmesi yapılan arkadaşlardan maddi yönden yararlanılıp sonra görmezden mi gelinecekti? Biz karşı çıkınca bu dört arkadaş istifa ettiler. Sende bazı kişilerin sana yanlış yaptığını söyledin. Ama asıl yanlışı sen yaptın. Sayın Ateş, kulübe gelen tüzük iptal kararına dahi itiraz etmediniz. Kulüp tüzüksüz kaldı. Sayın Ateş divan toplantısında kulübün kötü durumunu, eski yönetimin yönetme kültürü olmadığına bağlayıp, hata yaptıklarını söylüyor. Kulübü icraya veren eski yöneticilerin tüzük gereği kulüpten ihraç edileceğini söyledin. Altı ay olmadan kulübe ne verdiğin dahi bilinmeden, yönetme kültürü ile kulübe 200 Bin TL icra gönderdin. Bunu Facebook hesabımda paylaştım. Bu durumda sende tüzük gereği aynı duruma düşmüyor musun? Ayrıca kulübe başkan olmanın bedeli olan 125 Bin TL’yi bağışladın mı? Bu nasıl yönetme kültürüdür? İstifalardan sonra kulüpte kalan yöneticilerle kaç kez toplantı yapıldı? Hangi kararlar oy birliği ile alındı.

Mevcut bazı yönetici arkadaşlara soruyorum: transferleri Enver hoca mı istedi? Yönetim kurulu üyeleri varken, kafile başkanı olarak yönetim dışından birilerinin ne işi var. Ayrıca kulüpte yönetici olmayan bazı kişilerin bütün gün orada ne ne işi var?  İstifa eden arkadaşlarla birlikte en kısa zamanda geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız.”