Osmangazi İmamhatip'te “Bir şehir bir insan, bir fikir nesil“ Projesi

Proje sunum açılışı Gaziosmanpaşa  Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA, Kaymakam Yaşar KARADENİZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet BAKIRCI, Şube Müdürleri ve diğer Okul Müdürlerinin katılımı ile  yapıldı.

Projede okul koridorları ilim sokağıyla süsleniyor. Her sokak bir ilim adamının,bir şehrin ve  bir dersin  güzellikleriyle donatılıyor.

            Tarih sokağında; Büyük çınarın altında Osmangazi ve Bursa iline uzanan geçmişte geleceğe giden yolda tarihi bir yolculuğu anlatıyor.

            Peygamber İklimi sokağında; Peygamber Efendimizin hayatından kesitler muhteşem akıcılığıyla anlatılmış koridorun sonuna doğru Konya ilimize bir dokunuş yapılıp Mevlana'dan alıntılar yapıldı.

            Matematik sokağında; sayıların ne kadar güçlü simgeler olduğunu ve bu ilime dayanan  bütün formüller okul koridoruna itina ile yerleştirilmiş ve Denizli ilinden bahsedildi.

            Bilim sokağında; bilimde öncü kadın Madame CURİE'den esinlenerek onun hayatı ve buluşları konu edilmiş, kimyanın insan hayatındaki yeri deneylerle birlikte anlatıldı.

            Edebiyat sokağında; "Dünya bir han konan göçer,dostlar beni hatırlasın" dizesinin sahibi Aşık VEYSEL'den ve şiirin güzelliklerinden bahsedilmiş ve Sivas iline doğru geçiş yapıldı.

            Arapça sokağında; "Biz O'nu Arapça Kur-an olarak indirdik" Yusuf suresi 2.Ayetinde yer aldığı gibi Arapça'nın önemi ve  Arapça diliyle ilgili  çalışmalar sergilendi.

            İngilizce Sokağında;"İnsanlar bildikleri dil sayısı kadar hayat yaşarlar" diyerek İngilizce 'nin günlük hayatta nerelerde kullanıldığı ile ilgili çalışmalar sergilendi.

            Tüm katılımcıların hayranlıkla gezdiği okul projesi çok ilgi toplamış diğer okul öğrencilerine de ziyarete açılmış olup ziyaretler gerçekleştirildi.