Özlem Aksoy: Hizmetlerimiz aynen devam edecek

15 Yıldır Şemsipaşa Mahallesi'ne muhtar gibi hizmet eden Özlem Aksoy, bu kez muhtar olarak hizmete devam etmek istiyor.

 

Gaziosmanpaşa Şemsipaşa Mahalle Muhtar Adayı Özlem Aksoy'u editörmüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Özlem Aksoy, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Şemsipaşa Mahalle Muhtarlığı'na aday olduğunu açıkladı. Şemsipaşa'da yapılan hizmetleri ve önümüzdeki dönem mahallenin isteklerini dile getiren Aksoy, editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

15 yıldır muhtarlıktayım.

Gaziosmanpaşa Şemsipaşa Mahallesi'nde 15 yıldır muhtarımız Recep Sakin ile birlikte görev yaptım. Mahalleyi ve muhtarlığı iyi biliyorum. İnsanlarımızı tanıyorum, kurumlarla diyaloglarımız iyi durumda. Mahalleye nerden hangi hizmeti alacağımızı, kime nasıl ulaşacağımı biliyorum.

Muhtarlıkta 15 yıllık tecrübem ile 2019 yılı yerel seçimlerinde Şemsipaşa Mahalle Muhtarlığı'na adayım. Mahalle sakinlerimize önümüzdeki dönem muhtar olarak hizmete devam etmek istiyorum.

 

35 bin nüfusumuz var.

Mahallemizde 35 bin civarında nüfus ve 18 bin civarında seçmen var.

Muhtarların kurumlarla ve belediyeler ile diyalogları iyi olmalı. Mahallenin hizmet alması düşüncesi ön planda olmalıdır. Gaziosmanpaşa'da kadın muhtar yok. Bu dönem kadın aday olarak muhtarlığı kazanarak, Gaziosmanpaşa'ya farklı bir anlayış getirmek istiyoruz.

 

Mahallemize son dönemde kaznadırılan hizmetlerin bazıları şöyle oldu:

 

Belediyemiz ile birlikte mahalleye muhtarlık binası kazandırdık. Cemal Gürsel İlkokulu yıkılarak, Aliya İzzetbegoviç İlkokulu adı ile yeniden yapıldı. Mahallemize PTT binası getirildi. İki ASM çalışır hizmet veriyor. Sokullu Mehmet Paşa Caddesi, prestij cadde haline getirildi. Yıllar itibari ile 139 evi su basıyordu. İSKİ ile koordineli çalışma sonucu su basmaları son buldu. Sokak lambalarının  tamamı akşamları yanıyor. Cengiz Topel Caddesi'ne tüm bankaların ATM'si kazandırıldı. Belediye tarafından Merkez Mahallesi sınırına Bilgi Evi yapıldı. Çukurçeşme Caddesi girşine ve Maraş Caddesi'ne park kazandırıldı.

 

Mahallemizde önümüzdeki dönem yapılması istenen hizmetler ise şöyle:

Eski Jandarmının olduğu alana emniyet müdürlüğü yapılması Bize sınır olan ve mahalle sakinlerimizin çocuklarının eğitim gördüğü Büyük Fuat Paşa İlköğretim Okulu yıkılıp yeniden yapılması Mahallemizde kamusal arsa pek yok. Yeni yatırım ve tesis ilin alanımız yok. Vatandaşların hibe veya bağışları bu alanların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Mahallemize ev kadınları dayanışma evi kazandırılacak. Kadınlarımız burada gün, toplantı yapabilecek, el işi yapımı ve satışı yaparak ev ekonomisne katkı sağlayacak çalışmamız olacak.