Ozon İle Tedavi Yöntemleri Gaziosmanpaşa’da Ele Alındı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa El Ele Derneği ve İstinye Üniversitesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi iş birliğinde "Ozon ile Gençleşin, Hücreleriniz Nefes Alsın" isimli seminer düzenlendi. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Gaziosmanpaşa El Ele Derneği Başkanı Neziha Usta'nın yanı sıra vatandaşlar katıldı. Doç. Dr. Alper Can, son dönemin en popüler tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisiyle ilgili merak edilenler hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca programda yapılan çekilişle üç vatandaş, İstinye Üniversite Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde ozon tedavisi olma hakkı kazandı.

 

“KANSER, DİYABET, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HASTALIKLARI VE BİRÇOK ALANDA UYGULANIYOR”

Ozonun kanser, diyabet, bağışıklık sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok alanda uygulandığını belirten Doç. Dr. Alper Can, “En önemli organlarımız kalp ve damar. Hep söylerim; kimlik yaşımız önemli değil önemli olan damar yaşımızdır. Damarlarımız ne kadar yaşlıysa biz de o kadar yaşlıyız. Kalp damarları ister istemez kireçlenmeye ve yağlanmaya bağlı olarak daralıyor. Bu daralma bizde, kalp krizi, beyinde inme, bacaklarda kangren ve birçok hastalıklarda karşımıza çıkıyor. Ozon, damarları genişletiyor, kan akışkanlığını sağlıyor. Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan kolesterol plaklarını eritiyor. Şeker hastalarında kılcal damarlarda oluşan sorunları gideriyor” dedi.

 

“OZON, HASTALIKLARA KARŞI VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTIRIR”

Her insan kanser hücresiyle doğar ancak her insan kanser olmaz diyen Can, “Kanserin oluşmasında en önemli sebeplerinden birisi bağışıklık sistemimizin düşmesi. Bağışıklık sistemimizin düşmesinin birçok nedeni var; Genetik nedenler, çevresel nedenler, stres, sigara ve yediğimiz kimyasal içerikli gıdalar. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz lazım. Ozon, hastalıklara karşı vücudun direncini artırır” diye konuştu.