Parklar Yenileniyor, Çocukların Yüzü Gülüyor

Oyun oynamak çocukların zihinsel, duygusal, fiziksel, sosyal açısından gelişmesini ve özgüveninin artmasına yardımcı olmaktadır. Bu bilinçle hareket eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarının sayısını artırmaya ve mevcut parkları da yenileyerek kalitesini ve konforunu yükseltmeye hızla devam ediyor. Bu kapsamda hizmete sunulan parklara, ihtiyaç ve parkın fiziksel nitelikleri doğrultusunda çeşitli boyutlarda oyun grupları kuruluyor.

 

PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI EKLENİYOR

Çocukların fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla, birçok aktivitenin yapılmasına olanak sunan macera oyun grubu, ipli tırmanma, döner koltuk, taklacı balık, oyun duvarı ( korkak fil), engelli salıncak, halat salıncak, ipli döner platform, elektronik tahterevalli gibi farklı yaş gruplarına hitap eden oyun aletleri eklenerek park alanları yenileniyor. Parkların zemini de çocukların rahatlıkla koşup oynamalarına fırsat verecek biçimde dizayn edilirken, canlı ve neşeli renkler ile çocukların eğlenceli bir ortamda zaman geçirmelerine katkı sağlanıyor.

 

GAZİOSMANPAŞALILARA YEŞİL ALANLARDA SPOR YAPMA İMKÂNI SAĞLANIYOR

Vatandaşların parklarda dinlenirken ağaçların gölgesinden yararlanabilmesi için uygun olan ağaç çevreleri konforlu oturma gruplarıyla donatılırken, parklara yürüyüş ve spor alanları da kazandırılarak Gaziosmanpaşalıların yeşil alanlarda spor yapmasına imkân sağlanıyor. Park, bahçe ve dinlenme alanlarında yapılan bakım ve yenileme çalışmalarıyla modern ve kent estetiğine uygun hale getirilen parklar, 7’den 70’e her yaştan vatandaşa hizmet veriyor.