Petek Temizliğiyle Isınma Sorunlarınızı Çözün

Kalorifer tesisatlarında uzun yıllar kullanıma bağlı olarak ve suların kimyasal özelliklerine bağlı olarak 2-5 yıl arasında paslanma, kireç, katmanlaşma, çamurlaşma, balçıklaşma, tortular gibi birikmeler meydana gelebilmektedir. Peteklerde meydana gelen bu kirlenmeler tesisat içinde suyun dolaşmasını zorlaştırmakta, sıcak suyun petek yüzeylerine tam temasını engellemekte ve kalorifer tesisatlarında verim azalmasına neden olmaktadır. Tüm bu sebeplerin sonucuna bağlı olarak kombi derecesi yüksek olsa bile istenilen sıcaklık elde edilemez, buna rağmen artan doğalgaz faturaları can sıkıcı bir hal alır.

Kabarık faturalardan kurtulmak, verimi artırmak ve daha iyi ısınmak için petek temizliği yaptırmak yararlı olacak ve etkili olacak olan bir yöntemdir. Kalorifer peteklerinin içinde birikmiş tortular peteklerin alt kısımlarına yerleşmekte ve peteklerde bölgesel olarak ısınmama sorununun görülmesine neden olmaktadır. Bu durumda kombiye en uzak olan kalorifer peteğine sıcak su ulaşmamakta, bazı petekler ısınırken bazı peteklerde ısınma elde edilememektedir. Özel kimyasallar kullanılarak yapılan petek temizliği sayesinde petekler ilk günkü haline kavuşturulur ve yakıt tüketiminde azalma yaşanmasını sağlar.

Uzman personellerin yaptığı profesyonel hizmetlerle yapılan temizlik işlemleri evlerde herhangi bir kirlenmeye sebep vermeden tamamlanmaktadır. Petek temizleme makineleri peteklere bağlanarak özel kimyasallar tesisat içine enjekte edilir ve peteklerden kirlerden arınarak tamamen temizlenmektedir. Petek temizliğinden önce kombinizi 50 derecede çalıştırmanız istenmekte ve peteklerin giriş ve çıkışlarındaki sıcaklıklar kontrol edilmektedir. Kalorifer tesisatındaki suyun tamamen tahliye edilmesi ve kimyasalın sisteme verilmesi ile süreç devam etmektedir. Bu sayede kimyasal boru içlerindeki istenmeyen kirler, tortular, kireçleri temizleyerek gerekli sirkülasyonu sağlayacak yolu açmaktadır. Daha sonra bu sıvı sistemden boşaltılarak tortuların petek diplerine tekrar çökmesi önlenmektedir. Bu temizlik 2 yılda bir düzenli olarak yapılmalıdır. Peteklerin üstleri ısınırken altları ısınmamakta, uzakta peteklerde ısınma sorunları yaşanmakta, kombi derecesi artırılmasına rağmen istenilen ısınma sağlanamamakta ise peteklerde meydana gelmiş tıkanmalardan şüphelenilmelidir. Uzman kişiler tarafından profesyonelce yapılan ve son derece modern cihazların kullanıldığı temizleme işlemleri ile bu sorunların önüne geçilmekte, ısınma konusundaki verimde ciddi derecede artışlar sağlanmakta, bu sayede ödenilen faturalarda düşüş sağlanmaktadır.