Proje bitti kira ödemelerine son!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 12B Kentsel Dönüşüm alanında proje bitti, temmuz ayı içerisinde ise hak sahiplerine sırayla anahtar teslim yapılıyor.

 

Hak sahiplerinin anahtarları alabilmesi için bankaya KDV tutarı yatırması isteniyor. Ayrıca hak sahipleri kendilerinden çevre düzenleme parası olarak, evlerinin  metrekaresine göre değişen 4, 5, 6 bin lira civarında çevre düzenleme parası istendiğini belirtiyor. Şimdilik bu parayı ödemeye yanaşmayan hak sahiplerinin de olduğu görülüyor.

 

Bu arada projenin tamamlanamasından dolayı TOKİ, Gaziosmanpaşa Belediyes'ne yazı göndererek alanda bulunan hak sahiplerine artık kira ödemesinin durdurulacağını belirtti. Gaziosmanpaşa Belediyesi'de buna istinaden hak sahiplerini konuyla ilgili bir yazı gönderdi.  Bazı vatandaşlar konutları teslim almadıklarını, dolayısı ile kira yardımının kesilmesinin doğru olmadığını ifade ediyor.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi konuya açıklık getiren şu açıklamıyı yaptı:

 

Sarıgöl (12B) 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projemizde 1 Temmuz 2021 itibariyle anahtar teslimleri başladı.

 

Belediyemiz adına herhangi bir ek ödeme talep edilmemekte olup, adınıza tescil edilecek konuttan doğan Yasal Verginizin (KDV) Halkbank Gaziosmanpaşa Şubesine (Toki hesabına) yapılması gerekmektedir.

 

Belirlenen ödeme günleri banka sisteminde yoğunluk yaşanmaması için Halkbank Genel Merkez tarafından planlanmıştır. Ancak, diğer günlerde de banka tarafından ödeme kabul edilmektedir.

 

TOKİ iştiraki olan Emlak Yönetim Hizmetleri Site Yönetimi tarafından site demirbaşları için talep edilen Avans Ödemesi hususunda Belediyemizin ilgisi bulunmamaktadır.