Saadet Partisi Beklentilerin Altında Kaldı.

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi’ni Türkiye gündemine oturttu.

 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, seçimlerden önce ittifak aday arayışları ve çeşitli çıkışları ile ülke gündemine oturdu. Neredeyse Abdullah Gül’ü aday yapıyordu.

 

Temel Karamollaoğlu, muhalefet kesiminde sempati topaldı. Bu sempatinin oya dönüşmesi bekleniyordu. Beklenti gerçekleşmedi. Ayrıca aday listeleri çok beğenilmedi. Özellikle vekil çıkartılabilecek yerlerde ilk sıralara konulan isimler çok tutulmadı.  Bu adaylar kampanyayı sürükleyemedi. En azından kendilerini seçtirmek için bile çok fazla çalıştıkları görülmedi. 

 

Saadet Partisi birde zaman zaman ağır eleştirilere maruz kaldı.  Zaman zaman da terör yandaşları ile ittifak içersinde iddiaları, Saadet Partisi tabanını rahatsız etti. Aslında bu denli ağır eleştiriyi hak etmemiş olsa gerek.  Zira rahmetli Erbakan ile Ecevit geçmişte koalisyon kurmuşlar, Kıbrıs’ı bile kurtarmışlardı. 

 

Aslında Cumhur ittifakında yer alıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleseler idi bu eleştirileri maruz kalmazlardı. Hatta kırgın, küskün Ak Parti tabanından oy alır, bir dip dalgası gerçekleşebilirdi. Bu ittifak Saadet Partisi’ne daha fazla oy ve milletvekili kazandırırdı.

 

Fakat Saadet Partisi kendi ilkeleri, doğruları veya yanışları olan bağımsız bir siyasi hareket olduğunu gösterdi.

 

Sonuçta 1 Kasım seçimlerine göre oylarını artırdı. CHP listelerinden 3 tane milletvekili çıkarttı. Bu vekiller ile mecliste biraz sesini çıkartabilirse partiye kazanç sağlanır.

 

Saadet Partisi bir olay karşısında veya seçimlerde karar alıp, arkasında sonuna kadar net duran bir parti olarak dikkat çekti. Milli Görüş temsilcisi olarak gidilen bir yol var. Bu yol üzerine devam edildiği sürecek ayakta kalmaya ve insanları etkilemeye, kilit parti olmaya devam eder.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü Kara