Saadet Partisi Muhtarlarla Bir Araya Geldi.

Saadet Partisi Muhtarları Misafir Etti.

 

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı recep Polan ve İlçe Yönetimi, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Polat toplantıda muhtarların ilçe için önemli birer değer olduğunu vurguladı. Toplantı sohbet ortamında devam etti.

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Gaziosmanpaşa ile ilgili de konuşan İlçe Başkanı Recep Polat şunları ifade etti:

 

"Biz ilçemizin problemlerini ve çözüm yollarını çok iyi biliyoruz. Ve maalesef Gaziosmanpaşamızın iyi yönetilmediğini ve halkımızın beklentilerini karşılayamadığını görüyoruz.

 

Anlayışı değiştirmek lazım: Her şey gibi, Makamlar gelip geçici bunu unutmamak lazım. Vatandaşa yukarıdan bakılmamalı.

 

BİZ BU İNANCA SAHİBİZ 

Efsane milli görüş belediyeciliğini Gaziosmanpaşamıza tekrar getireceğiz inşallah.

Gaziosmanpaşamızın her haliyle yaşanabilir bir kent haline getirmek, yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmek, İstanbul un parlayan yıldızı yapmak için kolları sıvadık.

Ulaşımdan alt yapıya, sosyal ve kültürel tesislerden sportif alanlara, eğitimden istihdama ve kentsel dönüşüm çalışmalarına kadar ilçemizdeki tüm problemlere çözüm üretmek amacındayız.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlçemizde ki en büyük beklenti Kentsel dönüşüm ile ilgili idi. Ancak bu konuda ki çalışmalar ve süreç halkımızı tedirgin etmekten öteye gidememiştir. Kentsel dönüşüm geçtiğimiz dönemde lokal birkaç noktada başlamış ve Gaziosmanpaşa halkından ziyade üst düzey gelir grubuna ait yapılaşma söz konusu olmuştur.

 

1980-90 larda gecekondular ile kaçak ve çarpık yapılaşma söz konusu iken şimdi ise yasal bir şekilde çarpık yapılaşma söz konusudur. Ve maalesef hem Gaziosmanpaşamıza hem İstanbulumuza ihanet edilmektedir. 

 

Rantsal değil kentsel dönüşüm

1-Gaziosmanpaşanın geleceği

2-Gaziosmanpaşalının menfaati

Çok katlı konutlar yapılmasına karşıyız. Dönüşüm maliyetini sağlayacak kadar konut inşaa edilmeli.

 

Makro planlar çıkartıldıktan sonra Ada bazlı dönüşüm yapılması gerektiğine inanıyoruz. Belediyenin de onayı ile her kes ada bazında bir araya gelmek suretiyle kendi müteahhidini bulabilecek.

 

PLANLAMA

Yeşile önem ve değer verilmeli, Gaziosmanpaşa nefes almalı.

Parklar ve sosyal alanlara mobese kameraları takılmalı. Parklarda güvenlik görevlilerinin olması gerekmekte.

Kapalı pazarların olması gerekmekte.

Ulaşım ve otopark problemleri."