Saadet Partisi'nden Bayrak ve Pankart Tepkisi

Saadet Partisi gece meşalelerle yürüdü, belediye önünde basın açıklaması yaptı...

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı, ilçenin muhtelif yerlerinde atıkları bayrak ve Pazar günü ilçe meydanında yapacakları miting duyurusuna ilişkin pankartların belediyenin zabıta ekipleri tarafından toplattığını öne sürerek, basın açıklamasında bulundular.

Ellerinde meşalelerle ilçe merkezinden belediye önüne kadar yürüyen Saadet Partililer burada açıklamada bulundular.

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Recep Polat, "Gaziosmanpaşa'da asmış olduğumuz bayraklar ve pankartlar söküldü belediye ekiplerince söküldü. Aynı yerde AK Parti'nin pankartları duruken bizim pankartlarımız indirildi. Telefonla görüştüğümüz Belediye Başkanı, yasak emrinin Kaymakamlık tarafından verildiğini ifade etti. Bu emir sadece Saadet Partisi'nin bayrakları ve pankartlarının indirilmesi için mi verildi? Pazar günü burada 'Büyük İstanbul Mitingi'ni yapacağız. Mitingimizin duyurulması engelleniyor. Bayrak ve pankartlarımızı yeniden asacağız. Yasal zeminde gereken işlemler yapılacak. Seçimlerin son 20 gününde tek yetkili İlçe Seçim Kurulu'dur. Bu konuda İlçe Seçim Kurulu'na başvurumuzu yapacağız" diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Mileltvekili Adayı Bilal Ay ise, geçmişte aynı partide birlikte görev yaptıkları ve bugün başka bir partiden belediye başkanı olarak görev yapan belediye başkanı döneminde bayraklarının indirilmesinin ayrı bir üzücü yanı olduğunu ifade etti. Ay, yeniden asılacak olan bayrak ve pankartların altında nöbet tutacaklarını söyledi.