Sabri Keleş: 35 Yıllık Tecrübe ile Hizmet Veriyoruz.

Mercan Ambalaj Genel Müdürü Sabri Keleş, Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara ile sektörü konuştu. Sayın Keleş, sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi. İşte o röportaj...

 

Sabri Keleş'i kısaca tanıtır mısınız?

Bizler aile olarak Giresun kökenli olup, Gaziosmanpaşa'da doğup büyüdük. Ve Gaziosmanpaşa'dan hiç kopmadık. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevlerde bulundum. Halen daha Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi yönetim kurulu üyesiyim. Ambalaj sektörüne babamız başladı, bizde o yolda devam ediyoruz.

 

Mercan Ambalaj'ı biraz tanıtır mısınız?

Mercan Ambalaj, 1985 yılında Oluklu Mukavva Sektöründe faaliyete başladı. 35 yıllık tecrübesi ile günümüzde tam otomasyon ve ileri teknoloji üretim bandına sahip altyapısıyla sektördeki her gelişmeyi ve aşamayı tecrübe ederek, faaliyet alanında uzmanlaştı. Bugün grup şirketleirmizle birliket, Arnavutköy Hadımköy'de 30 bin metrekare kapalı alan ve 750 çalışanı ile Türkiye'nin sanayi kuruluşları arasında ikinci 500'de yer almaktadır.

 

Ürün yelpazenizde neler var?

Üretimde temel önceliğimiz, ürün kalitesi ve zamanında teslimdir. Geniş ürün yelpazesi ile müşterilerimize en iyi hizmeti, en uygun fiyatla sunmayı hedefliyoruz. Oluklu mukavva, karton koli, ambalaj ürünleri imal ediyoruz. Biz sipariş üzerine her ebatta ve şekilde, özel ölçülerde karton koli, ambalaj üretiyoruz. Her şirketin, kendi tasarladığı ürüne özel karton koli ve ambalaj üretimimiz devam ediyor.

 

Ayrıca kartondan insan ağırlığına dayanıklı masa, sandalye gibi üretimlerimiz de var. Ürettiğimiz bütün ürünler doğada anında çözünüyor. Çevre kirliliği oluşturmuyor, ilk yağmurda toprağa karışıyor. Ürünlerimiz ağaç kökenli...

 

Müşteri kitleniz veya pazarınız nedir?

Bizim müşteri kitlemiz genellikle sanayi kuruluşları olarak, üretim yapan paketleme ihtiyacı duyan büyük ölçekli firmalardır. Bu firmalara üretimlerimiz milyon adetlerden başlıyor. Türkiye'nin büyük şirketlerine koli üretimi yapıyoruz.

 

Ambalaj sektöründe ihracat yaparak, ülkeye döviz girdisi de sağlıyoruz. Bugün Avrupa'da ve Orta Doğu'da bazı şirketlere koli ve ambalaj üretimi yapıyoruz.

Neden karton ambalaj?

Karton ambalaj birincisi çevreye duyarlı. Ağaç bazlı olduğundan doğada çok çabuk çözünüyor. Bazı ürünler için önemli. Hem hijyenik, hem de nemi çekerek ürünü koruyor. Ürünlerin raf ömrü uzuyor, sağlıklı saklanmasını sağlıyor.

Bugün Avrupa'da kişi başı oluklu mukavva düşerken, Türkiye'de bu 22 kilo civarında. Bu oranın ilerleyen günlerde daha da artmasını bekliyoruz.

 

Pandemi döneminde sektörün durumu nasıl?

Pandemi döneminde internet ve paket satışları arttı. Birde daha sağlıklı olduğu için karton tercihleri de arttı. Buna bağlı olarak yoğun bir çalışma süreci geçiriyoruz. Milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz.

 

Bugün Türkiye'de sektörün yüzde 75'i yabancıların elinde. Bazı yabancı fonlar ambalaj sektöründeki şirketleri aldılar. Biz yerli üretim olarak sektörde hizmetimize devam ediyoruz. Ekonomimize katkı sunmaya devam ediyoruz.

                  www.mercanambalaj.com

              0212 699 95 95  - 444 8 420