Sağlık Meslek Lisesi'nin Önemi Arttı.

Özel Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hemşire yardımcılığı bölümünde sağlık sektörünün ihtiyacı olan personeli yetiştirmeye devam ediyor.  

Neden Sağlık Meslek Lisesi?

Sağlık meslek lisesinin kazandırdığı meslek diploması ile öğrenci bir meslek erbabı olarak mezun olup sahip olduğu yetkinlikle sağlık sektöründe çalışma hayatına başlar. Sağlık sektörü, yeterlilik sahibi insan kaynağına en fazla ihtiyaç duyulan alanlardan biridir. Bu alanda çalışan biri, ülkenin her yerinde iş bulma çalışma şansına sahiptir; en küçük yerleşim birimlerinde dahi sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç hiç bitmeyecektir.

 

Pandemi sürecini yaşadığımız bugünlerde sağlık personeline olan ihtiyaç daha da artmış durumda. Hastanalerde sağlık personeline yoğun talep devam ediyor. İlerleyen yıllarda da bu ihtiyacın devam edeceği görülüyor.

 

Özel Gaziosmanpaşa Sağlık Meslek Lisesi'nde kısıtlı kontenjanlara yoğun talep var. 

 

Sağlık Meslek Lisesinin Avantajları ve İstihdam Alanları

Sağlık meslek liseleri öğrenciler için olduğu kadar ebeveynler için de avantajlıdır. Öğrenciler için en büyük avantajı, kısa süre içerisinde kazanılan ve mesleki geçerliliği olan bir diploma ve uzman olarak sağlık sektöründe işe başlama yetisidir.


Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

 

Üniversiteye yerleşmede avantaj

Sağlık Meslek Lisesi mezunları, üviversiteye yerleşirken bölümleri ile ilgili ek puan almaları avantajlarına bir durum oluşturyor. Bölüm mezunları 2 ve 4 yıllık bölümlere ek puan alarak girebiliyor.

 

Özel Gaziosmanpaşa Sağlık Meslek Lisesi'nde yeni eğitim öğretim öğretim dönemi için kayıtlar devam ediyor. Okula 0212 417 64 71 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.  Veya internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.