Sağlıklı zayıflamanın ana formülü...

Ha­ya­tı­nı­zın bir par­ça­sı ha­li­ne ge­lip ki­lo so­ru­nu­na çö­züm ola­cak alış­kan­lık­la­rı uzmanlar şöy­le sı­ra­lı­yor:

SA­KIZ ÇİĞ­NE­YİN: Tüm gün şe­ker­siz sa­kız çiğ­ne­mek me­ta­bo­liz­ma hı­zı­nı yüz­de 20 ora­nın­da ar­tı­rı­yor. An­cak şe­ker­li sa­kız­lar­dan uzak dur­mak ge­re­ki­yor.

MEY­VE SU­LA­RI­NI KA­RIŞ­TI­RIN: Mey­ve su­yu­nu ma­den su­yuy­la ka­rış­tı­rın. Bu şe­kil­de alı­nan şe­ker ya­rı ya­rı­ya dü­şer. Alı­nan ka­lo­ri önem­li mik­tar­da aza­lır.

YÜ­RÜ­YÜŞ ÖN­CE­Sİ ÇAY İÇİN: Ye­şil çay­da bu­lu­nan po­li­fe­nol­ler yağ asit­le­ri­nin açı­ğa çık­ma­sı­nı sağ­lar. Böy­le­ce da­ha ko­lay yağ ya­kar­sı­nız.

SA­LA­TA­YI Dİ­LİM­LE­YİN: Sa­la­ta mal­ze­me­le­ri­ni in­ce in­ce doğ­ra­mak ye­ri­ne, bü­yük par­ça­lar ha­lin­de ke­sin. Da­ha çok çiğ­ne­mek da­ha ça­buk doy­ma­nı­zı ve ana ye­mek­ten az ye­me­ni­zi sağ­lar.

AY­NA­SIZ YE­MEK OL­MAZ: Ye­mek yer­ken ay­na­da ken­di­ni­ze bak­mak, yüz­de 22-32 da­ha az ye­me­ni­zi sağ­lar. Bu da ki­lo ver­me­ni­ze yar­dım­cı olur.

YE­DİK­LE­Rİ­Nİ­Zİ YA­ZIN: Bu me­tot ne­yi ne ka­dar ye­di­ği­ni­zi bil­di­ği­niz için, ken­di­ni­zi kon­trol et­me­ni­ze yar­dım­cı olur. Ak­si hal­de bi­linç­siz­ce ye­mek ye­mek ki­lo al­ma­yı ko­lay­laş­tı­ra­bi­lir.

BA­LIK Yİ­YİN: Ba­lık, son de­re­ce sağ­lık­lı bir yağ ti­pi olan ome­ga-3 yağ asit­le­ri­ni içe­rir. Di­yet ya­pan ki­şi­le­re ba­kı­la­cak olur­sa, her gün ba­lık tü­ke­ten­ler, di­yet­le­rin­de ba­lık ol­ma­yan­la­ra oran­la yüz­de 20 da­ha fazla kilo ay­be­der.

Az yağlı süt için:  Az yağlı sütün doyurucu etkisi bulunur. Yüksek kalsiyum oranıyla tok tutarak zayıflamayı sağlar. İster sabahları yulafın içine isterseniz yatmadan önce rahatlamak için tüketebilirsiniz.

Kaynak: Bugün Gazetesi