Samet REİS İYİ Parti İstanbul İl Başkan Adayı

Samet Reis İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.  Reis, adaylığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 

"22 Aralık 2018 Cumartesi günü; kuruluşunda gayretimiz, emeğimiz ve duamız olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığının, kongresi gerçekleşecektir.

 

Çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde gerçekleştireceğimiz kongrede İl Başkanlığı görevi için aday olmaya karar verdim.

 

Öncelikle bu kararın milletimize, devletimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

İktidar partisi tarafından kurgulanan içinde bulunduğumuz siyasi iklimde, siyasi yapılarda demokrasi talepleri karşılık bulmamış ve Türk Milleti’ne hizmet ideallerinin filizlenmesine müsaade edilmemiş Cesur yürekler olarak, gerçekleştireceğimiz kongremizde bu memleketin insanlarına yakışır adil-demokratik-eşit bir düzen kuracaklarının açık bir ön sunumunu yaparak kardeşlik rüzgarı estireceğimize inanıyorum.

 

Siyasi yozlaşmanın hakim olduğu siyasi yapılarda görülen parti içi çekişmeler, kongre entrikaları ve koltuk kapma çabaları İYİ’ler arasında rağbet görmeyecektir.

 

Birbirinden değerli başkan adaylarımız; birbirini karalayarak değil, İYİ Partiyi çok daha iyi yerlere taşıyacağına inandığı siyasi hedeflerini anlatarak İYİ’lerin karşısına çıkacaktır.

 

Kongremizin sonucunu kimin; kimin adamı olduğu, kimin kimi desteklediği değil kimin daha iyi hizmet edeceği belirleyecektir.

 

Türk siyasetinin anti demokratik zemininde örnek bir yaklaşım olarak ortaya koyacağımız bu demokratik yarışta, selden kütük kapma hevesi taşıyanlar, ön almak, öne çıkmak, ön kesmek niyetinde olanlar hayal kırıklığına uğrayacak, Genel Başkanımız Meral Akşener’in altını çizdiği demokratik rekabet ilkelerine aykırı davrananlar hüsrana uğrayacaklardır.

 

Herkesin korktuğu, sindiği ve yenilgiyi kabullendiği olağanüstü zor bir dönemde, İYİ Parti’ye katılma cesareti göstererek delege olmaya hak kazanmış cesur yüreklerin, şimdi de en doğru kararı vereceğinden hiç kimse kuşku duymamalıdır.

 

Yapılacak kongremizden çıkacak sonuç ne olursa olsun,

 

23 Aralık sabahı ilk günkü aşk ve inançla İstanbul sokaklarında İYİLİK HAREKETİNİ bir adım daha ileri götürmek için mücadele edeceğimi, Türk Milletinin son umudu olarak gördüğüm, Genel Başkanımız Cesur Yürek Meral Akşener’in ilk kez 2004 yılında tuttuğum elini hiç bırakmayacağımı kamuoyu önünde taahhüt ederim.

 

Bu vesile ile tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyor hepinize en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."