Sami Mendi: Doğunun Tek Takımı Olmaktan Gurur Duyuyoruz.

Sporun içinden gelen, kulüp başkanlığı yapmış, futbolu ve yönetim şeklini bilen Malatyalı iş adamı Sami Mendi ile süper lige yükselen Evkur Yeni Malatyaspor’u konuştuk.

 

Sami Mendi Evkur Yeni Malatyaspor’un başarılı bir çıkış yakaladığını ifade ederek, “Evkur Yeni Malatyaspor peş peşe başarılı sezonlar geçirdi. İkinci Lig’den, PTT 1. Lige ardından Süper Lige hızla çıktı. Bu başarının devam edeceğine inanıyorum. Süper ligde başarılar diliyorum.

Ertuğrul Sağlam gibi iyi bir hoca ile anlaşıldı. Transferler yapılıyor. Yabancı transferlerine dikkat edilmesinde fayda var. Fiyat olarak uygun olabilir ama süper lig kalitesine uygun mu diye bakmakta fayda var.” Şeklinde konuştu.

 

Malatya ile yakından ilgilendiği görülen Mendi, yeni stad ile ilgili olarak, “Malatya’ya yakışan yeni bir stad yapılıyor. Galibi bir yol düzenlemesi kaldı. Yeni sezona yetişir diye düşünüyorum. Stadın yapımında emeği geçenlere, yöneticilerimize, siyasilerimize ve hükümetimize buradan sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Başarılı bir yönetim olduğunu ifade eden Mendi, “Evkur Yeni Malatyaspor üst üste şampiyonluklar yaşayarak süper lige geldi. Elbette ki burada yönetim başarısı var. Bu güne gelmede emeği geçen yöneticilere teşekkür ediyorum. Bunun dışında Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Bakanlarımız, taraftar ve iş adamlarımız Malatyaspor’a desteğini esirgemedi. Büyük destekleri oldu. Onlara da ayırca teşekkür ediyorum. Malatya’da kenetlenmiş bir camia var. Bunun da başarıyı getirdiğine, getirmeye devam edeceğine inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Evkur Yeni Malatyaspor yönetiminde görev verilirse ne yapacağı sorulan Mendi, “Şu anda görevini başarı ile yapan bir yönetim var. Daha önce de bu şekilde sorular oldu. Bizim üstümüze düşen bir görev varsa seve yaparız. İhtiyaç duyulur, davet edilirsek elimizden ne geliyorsa onu yaparız.” Dedi.

 

Malatya camiasını son olarak temennilerini ileten Mendi, “Malatya camiası olarak takımımıza sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Malatyaspor Doğu Bölgesinin Süper Lig’de tek takımı. Bunun değerini bilmek lazım. Doğunun tek takımı olmaktan gurur duyuyoruz. Ama Bir Erzurum, bir Diyarbakır gibi diğer il takımlarının da süper ligde olmasını isterim. Malatyaspor’u yalnız bırakmayalım, maddi manevi ne gerekiyorsa yapalım.” Dedi.

Haber 28 Temmuz Cuma günü Tek Rumeli TV Spor haberlerinde saat 19:30 ve Cumartesi saat: 13:00'da Spor Panorama da yayınlanacaktır.