Sami Mendi: Malatya'nın en büyük markası Malatyaspor'dur.

Sami Mendi ile Gophaber editörmüz Ali Şükrü Kara konuştu.

 

Gaziosmanpaşaspor'un eski başkanı ve Malatyalı iş adamı Sami Mendi ile EY Malatyaspor'u konuştuk...  Mendi, Gaziosmanpaşaspor'a uzun yıllar hizmet vermiş, yöneticilik ve başkanlık yapmış içinde spor sevgisi olan bir isim. Malatyalı olması nedeniyle elbette Malatyaspor'u yakından takip ediyor. Sami Mendi ile röportajımızın başlıkları şöyle oldu:

 

EY Malatyaspor bu sezon şampiyon olur mu?

Bildiğiniz gibi EY Malatyaspor ligin ilk yarısının bitimine bir maç kala 34 puanı bulunan Başakşehir'in arkasında 28 puanla ikinci sırada. Dört büyük takımdan daha önde. Malatyaspor bu sezon oynadığı futbolla takdir topluyor. Bu sezonu ilk beşte, hatta şampiyon olarak bitirebilir. Kendinden emin, takım oyununu bozmadan, kendi futbolunu oynuyor ve kazanıyor.

 

Bu başarıyı nasıl yorumluyorsunuz?

Şu anda yönetim, taraftar, camia, futbolcular, hocalar ve bütün Malatya kenetlenmiş durumda. Şehirde camiada iyi bir motivasyon var. Erol Bulut hoca, futbolculuğundan sonra teknik direktör olarak ta iyi bir isim. Takıma katkısı büyük.

Başkan Adil Gevrek, iyi bir yönetim sergiliyor. İşini iyi yapıyor. Takımı alt liglerden alıp, bugünkü duruma gelmesinde büyük katkıları var.

 

Malatyaspor'da görev alır mısınız?

Şu anda takımın yönetimi var. Elbette olağan kongre döneminde kongre yapılıyor. Bu süreçte görev verirlerse görevden kaçmayız. Malatyaspor için bir faydamız olacaksa yönetimde oluruz.

 

Her şehrin bir markası oluşuyor. Sizce Malatya'nın markası nedir?

Malatyaspor Malatya'nın en önemli markasıdır. Şehre hava katıyor. Gelişmesine ve tanıtımında önemli rol oynuyor. Büyük bir takım Malatya'ya maça geldiğinde otellerde yer kalmıyor, şehirde iş hacmi artıyor. Şehre ekonomik katkısı da büyük.

Ropörtajın tamamının videosu alttadır.