Şehit Er Onur Karakuş Parkı Hizmete Açıldı

3 bin 155 metrekare alana sahip olan parkta yeşil alanın yanı sıra pergola ve banklardan oluşan dinlenme alanları yer alıyor. Parkta spor yapmayı isteyenler için fitness aletleri ve 3 adet basket potası bulunuyor.

Sultangazi Belediyesi, Yayla Mahallesi’nde Şehit Jandarma Komando Er Onur Karakuş Parkı’nı hizmete açtı. Açılış törenine Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ebru Habip, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Şehit Jandarma Komando Er Onur Karakuş’un anne ve babası Hava ve Veysel Karakuş ile mahalle sakinleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, vatan için canını feda eden şehidimizin adını yaşatmaktan onur duyduklarını söyledi. 2009 yılından bu yana Sultangazi’ye 245 park kazandırıldığını kaydeden Dülger, şunları söyledi:

“İlçedeki yeşil alan miktarını artırmak amacıyla büyük gayretle çalışıyoruz. Yayla Mahallemize de 3 bin metrekarelik güzel bir park kazandırdık; hizmetlerimiz artarak devam edecek. Mahalle sakinlerinin de talepleri doğrultusunda parka şehidimizin ismini verdik. Bu vatan için hiç düşünmeden canını feda eden şehidimizin anısına sahip çıkmaktan onur duyuyoruz. ”

Açılışta konuşan AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, parka şehit isminin verilmesinin oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Şehitlerimizin kutsal bir mücadelede hayatlarını kaybettiklerini belirten Civan, “Ülkemizdeki birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Şehit Onur Karakuş’un babası Veysel Karakuş ise yaptığı konuşmada şehit evladının adını yaşatan Sultangazi Belediyesine teşekkür etti.  

Protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek parkta incelemelerde bulundu. Şehit Er Onur Karakuş’un yeğeni Irmak da parkta diğer çocuklarla beraber oynamanın keyfini yaşadı.   

ŞEHİT ER ONUR KARAKUŞ PARKI
3 bin 155 metrekare alana sahip olan parkta yeşil alanın yanı sıra pergola ve banklardan oluşan dinlenme alanları yer alıyor. Parkta spor yapmayı isteyenler için fitness aletleri ve 3 adet basket potası bulunuyor. Otomatik sulama sistemiyle yeşilin korunduğu parkta, görselliği arttıran temalar da yer alıyor. Parkta çocuklar için özel oyun alanları bulunuyor.