Selçuklu Obası'nda hemşehri dernekleri ağırlanıyor.

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlendiği Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. İlçe genelinde binlerce kişiyi iftar sofralarında buluşturan Sultangazi Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde kurduğu Ramazan Çadırına bir çok tanınmış sanatçı ve ilahiyatçı konuk oldu.

Radyo dünyasının  tanınmış isimlerinin  sunumlarıyla gerçekleşen kültür etkinliklerinde bu hafta Mehmet Seyitoğlu, Güçlü Soydemir, Resul Aydemir, Dursun Ali Erzincanlı ve Saleh Sabr sahne aldı. Öte yandan ilahiyatçı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan da Ramazan ayının manevi değeri konusunda sohbet programı düzenlendi.

Ramazan etkinlik alanında ayrıca Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, geleneksel orta oyunu ve çocuklara yönelik çeşitli programlar sunuldu.

Sultangazi Belediyesi Hizmet Binasının yanında kurulan Selçuklu Obası ise hemşehri dernekleri ağırlanıyor. Selçuklu Obası'na bu hafta Ağırı, Çankırı, Malatya ve Trabzon hemşehri dernekleri konuk oldu.

Buradaki programlarda halka seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayına ve yardımlaşma ruhunun önemine vurgu yaptı. "Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği; sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir Ramazan ayını daha idrak etmenin sevincini yaşıyoruz" diyen Başkan Altunay şu açıklamalarda bulundu:

"Ramazan ayı kardeşlik duygularının ön plana çıkmasını sağlıyor. Kardeşlik, muhabbet beslemektir. Yağmurun toprağa getirdiği bereket misali birbirimize rahmet ve şefkatli olmaktır. Kardeşlik, mesafeleri, sınırları, engelleri ortadan kaldıran gönüller arası köprüdür."

Başkan Altunay, Ramazan ayında ilçe merkezinde kurulan sofralarda her gün 5 bin kişiye iftar, 10 bin kişiye de sıcak çorba ikramında bulunduklarını belirterek, diğer etkinliklerle birlikte ramazan ruhunun Sultangazi’de yaşatıldığını sözlerine ekledi.