Selçuklu Obası'nda Ramazan'ın Manevi İklimine Ortak Olun

Keçi kılından yapılmış Selçuklu obasında; Ramazan otağı, beylik otağı, sohbet divanları, el sanatları çarşısı yer alıyor.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Farklı Ramazan akşamı yaşamak isteyen tüm İstanbullu hemşehrilerimizi, Sultangazimize bekliyoruz " dedi.

İlçe genelinde binlerce kişiyi iftar sofrasında buluşturan Sultangazi Belediyesi, vatandaşlara farklı Ramazan akşamları yaşatıyor. Her yıl düzenlediği iftar etkinlikleriyle adından söz ettiren Sultangazi Belediyesi, bu yıl kurduğu Selçuklu Obası ile dikkatleri üzerine topluyor.

SELÇUKLU OBASI

Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nın yanında Selçuklu Obası'nı tasvir eden etkinlik alanı oluşturuldu. Bu alanda keçi kılından yapılmış Selçuklu obasında; Ramazan otağı, beylik otağı, sohbet divanları, el sanatları çarşısı ile dönemin kıyafetleri ile alpler yer alıyor. Ramazan Otağı'nda Sultangazi Belediyesi tarafından açılan iftar sofralarında sivil toplum örgütleri ile hemşehri dernekleri ağırlanıyor.

HECİN DEVELERİ VE MİDİLLİ ATLAR

Yörüklerin yük taşımakta kullandıkları Hecin develeri ile midilli atlar da Ramazan ayı boyunca Sultangazi Belediyesi Selçuklu Obası'nda ziyaretçilerini bekliyor. Çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çeken develer ve minik atlar, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler tarafından uzun kuyruklar oluşturuyor. Selçuklu Obası'nda kurulan sohbet divanlarında sıcak çay sohbetleri yapılırken, orta oyunu ve meddah gösterileri de yer alıyor. El sanatları çarşısında el işi sanat ürünleri satışa sunuluyor. El sanatları çarşısı bu yıl özel bir konuğunu da ağırlıyor. Kakma tekniği ile yapılmış el sanatları ile isminde sıkça söz ettiren Ömer Erdoğan da çalışmalarını bu alanda sergiliyor. Erdoğan, Adana Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Öncülüğünde, Çukurova Üniversitesinde Oluşturulan Tespit Kurulu Komisyonu Tarafından, "Yaşayan insan hazinesi" olarak aday gösterilmişti.

ATATÜRK BULVARI ETKİNLİK ALANI

Sultangazi Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki alana kurulduğu iftar çadırında ise Sultangazililer, hep birlikte oruçlarının açmanın hazzını yaşıyor. Bu çadır iftar sonrasında ise kültür programlarına da ev sahipliği yapıyor. Yine bu alanda kurulan Anadolu evleri görünümünü andıran stantlarda ise el işi ve sanat çalışmalarına ait ürünler satışa sunuluyor.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ

Sultangazi Belediyesi'nin düzenliği Ramazan etkinlik programına siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin ilgisi büyük. Sultangazi'deki Ramazan etkinliklerine İstanbul milletvekilleri Şirin Ünal ve Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcileri ve hemşehri dernekleri katıldı.

“FARKLI ALAN OLMASI İÇİN SELÇUKLU KÖYÜ OLARAK YAPTIK”

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Atatürk Bulvarı'ndaki alanda bütün vatandaşlarımıza iftarlar verilirken, Selçuklu Obası temasıyla oluşturduğumuz bu alanda ise sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerini ağırlıyoruz. Selçuklu Obası'nın içinde otağ çadırından el sanatları çarşısına, beylik çadırından divan sohbetlerine kadar her detayı düşündük " diye konuştu.

“MANEVİ İKLİMİ DOYASIYA YAŞIYORUZ”

İftar akşamlarında 5 bin kişinin aynı anda oruçlarını açtıklarını söyleyen Başkan Altunay, “Sultangazi'de Ramazan'ın manevi iklimini doyasıya yaşıyoruz. İki alanda 5 bin kişi aynı anda oruçlarını açıyor, 10 bin kişi çorba çeşmelerimizden faydalanıyor. Farklı bir Ramazan akşamı yaşamak isteyen tüm İstanbullu hemşehrilerimizi bekliyoruz " dedi.