SEN İYİLEŞTİN ŞİMDİ PLAZMA BAĞIŞINLA İYİLEŞTİRME SIRASI SENDE

Bu kapsamda immün plazma tedavisi 1900’lerin başından bu yana tıp camiasında bilinen ve uygulanan bir yöntem olup, geçmişte dünyayı etkisi altına alan SARS, MERS, Ebola, Kuş Gribi gibi salgınlarda da uygulandı.

 

Gelinen süreçte şu an COVID-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilecek immün plazma tedavisi öneriliyor.

 

Bu noktada  immün plazma bağışçısı olarak sizde bir hayat kurtarabilirsiniz.

 

*İMMÜN PLAZMA BAĞIŞÇI ŞARTLARI*   1. Covid-19 tanısı (PCR testi pozitif ya da SARS-CoV-2 antikor testi pozitif) almış kişinin klinik olarak (öksürük, ateş, nefes darlığı, halsizlik vb.) iyileşmesinin üzerinden; a. en az 14 gün geçmiş ise, en az 2 adet PCR test sonucu negatif (testlerden birisi son 48 saat içerisinde yapılmış) olması gerekmektedir. b. en az 28 gün geçmiş ise negatif test şartı aranmaz.   2. Bağışçı adayları 1 yıl içerisinde herhangi bir cerrahi müdahale (ameliyat, endoskopik muayene, kolonoskopi, dövme, hacamat, cerrahi diş tedavisi, estetik) geçirmemiş olmalıdır. Bağışçı adaylarının hepatit öyküsü, kronik bir rahatsızlığı olmamalıdır.   3. Kadın bağışçı adaylarının gebelik öyküsü (doğum, düşük, kürtaj) olmamalıdır.   4. Bağışçı adayının kilosu 50’den fazla, yaşı 19-60 yaş arasında olmalıdır.   Çapa Kan Bağış Merkezi’ni arayarak randevu için detaylı bilgi alabilirsiniz. Tel: 02124532900