Serkan ACAR, Eğitim gelişmenin motorudur

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı, ilçede bulunan okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekli toplantıya okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının dışında, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İlçe Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Usta iştirak etti.

 

Nezih bir ortamda gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuklarına selamlama konuşması yapan İlçe Başkanı Serkan Acar, ülkelerin kalkınıp gelişmesinde en önemli faktörün eğitim ve gençler olduğuna dikkat çekerek, “Bunun bilincinde olan AK Parti’miz kesintisiz sürdürdüğü 16 yıllık iktidarında bütçelerde eğitime ayrılan payı sürekli yükselterek gençlerimizin eğitim kalitelerinin arttırılmasına çok büyük katkı verdi” diye konuştu.

 

AK Parti hükümetlerinin eğitimi sadece müfredat olarak görmediğini hatırlatan Acar, derslik sayılarının sürekli arttırılması, ilk derece okullarımızda eğitim gereçlerinin ücretsiz karşılanması, okullarımızın tadilat ve hijyen gibi gereksinimlerine her türlü katkının sağlanması, okul çevre güvenliğinin büyük bir titizlik içerisinde takip edilmesi gibi konuların da eğitimin bir parçası olduğunu söyledi.

 

İlçe Başkanı Acar, Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemi hatırlatarak, “gençlik bir ülkenin yarını ve geleceğidir. Onların eğitimi için harcanan hiçbir kuruşun boşa gitmeyeceğini, hiçbir çabanın zayi olmayacağını hatırlatarak, “Bir ülke, bir devlet ancak gençlerine verdiği eğitimin kalitesi ölçüsünde ilerleyip yükselebilir. Gençlerimizi ne kadar yüksek standartta donanımlı yetiştirirsek muasır medeniyetlerin seviyesine o kadar hızlı çıkarız. Allah nasip ettiği sürece eğitime yapacağımız yatırımlarla muasır medeniyetin de üzerine çıkacağız” şeklinde konuştu. Eğitim kadrosunun önemine de vurgu yapan İlçe Başkanı, eğitimcilerimize sağlanacak her türlü yeni destek, şüphesiz eğitim kalitesinin yükselmesinde müteharrik güç olacaktır dedi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında öğretmenlerimize özel meslek yasası çalışmalarının başladığını hatırlatan Acar, öğretmenlerimizin bu yasayla birlikte daha iyi koşullara kavuşacağını söyledi.