Sibirya'dan Soğuk Hava Dalgası Geliyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yağışların öğleden sonra Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

PAZARTESİ

Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege’nin ve Akdeniz’in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu’da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

SALI

Marmara’nın batısı ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği, Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yurdun yağış alan diğer yerlerinde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Pazartesi ve Salı günleri meydana gelecek yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA

Çarşamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistemin yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Bugün Gazetesi