Sigaraya Karşı Mücadele Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, sigaranın olası zararlarına karşı vatandaşlara ve çalışanlarına yönelik önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Kurulan karbonmonoksit ölçüm standında vatandaşların ve çalışanların vücutlarındaki karbonmonoksit miktarı ölçüldü. Vatandaşlar ve çalışanlar tutulan ölçüm çubuğunu üfleyerek test edildi.

Yapılan ölçümler sonucunda vücutlarındaki miktar fazla olanlar sigara içmemeleri konusunda uyarıldı. Yapılan teste göre nefeslerinde bulunan karbonmonoksit miktarı 0 - 2 birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 3 - 5 arasında olanlar pasif içici olarak kabul edilirken daha üst değerlere rastlananlar sigara nedeniyle oluşabilecek KOAH ve diğer akciğer rahatsızlıklarına karşı uyarıldı.

Yaptıkları testlerle vücuttaki karbonmonoksit oranını gördüklerini belirten uzmanlar, “Bu test kullanılan sigaraların kişilere verdiği zararları ortaya çıkarması açısından ücretsiz bir testtir. Yüksek değerler çıkan insanlarımıza sigara kullanmalarını mutlaka bırakmalarıyla ilgili önerilerde bulunuyoruz. Bütün bu karbonmonoksit ve solunum fonksiyonu testlerindeki bozukluklar sigaranın etkilerini ve zararlarını gösteriyor. Kişi bırakmaya karşı daha gönüllü oluyor. Tamamen sigarasız bir toplum ve sigara içmeyen bir insan oluşturmak istiyoruz” şeklinde bilgi verdi.