Siirt Federasyonu Siirt için çalışmaya başladı.

Siirt Dernekler Federasyonu Gaziosmanpaşa'da Toplandı.

 

Yaklaşık iki ay önce kurulan Siirt Dernekler Federasyonu, Siirt'e yönelik sosyal, kültürel ve ekonomik çalışmalara başladı. Çalışmalarla ilgili olarak ilk toplantı İstanbul Gaziosmanpaşa'da yapıldı.

 

Toplantıya iş adamı Ethem Sancak, Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt İl Genel Sekreteri ve Siirtspor Başkanı Hifzillah Canpolat, Ak Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Siirtli sanatçı Mustafa Sezgin, federasyona bağlı dernek başkanları katıldılar.

 

Projelerle ilgili olarak Federasyon Kurucularından Metin Canpolat sunum yaptı. Projelerin amacının Siirt'in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınması olduğu ifade edildi. Ayrıca projelerin Siirt'in tanıtımı, doğu ve batının kaynamaşı adına önemli olduğu vurgulandı.

 

Projeler çerçevsinde Sokak Çocukları Filminin galasını Siirt'te yapılması kararlaştırıldı. Siirt'te yapılabilecek  etkinlikler olarak Kale Etkinlik Alanında Yamaç Paraşütü, Off-Road, Botan Çayında Rafting, 21 Mart ve 23 Eylül'de Işık Hadisesi İzlenemsi, Çeşitli Dallarda Siirt Anadolu Altın Marka Ödülleri verilmesi sıralandı.

 

Haber: Ali Şükrü KARA