Sikorsky'de 21 yılda 19 kaza: 103 şehit inceleniyor.

İzmit’teki Cengiz Topel Havaalanı’ndan kalkarak Konya’ya eğitim için giden Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B tipi Sikorsky helikopter ile kalkıştan 7 dakika sonra 12.25 sıralarında telsiz irtibatı kesildi. Bunun üzerine helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde, CASA uçağı ve 4 adet arama kurtarma helikopteriyle arama başlatıldı. Pilotların cep telefonlarından sinyal alındığına dair bilgiler üzerine saat 21.00 sıralarında helikopterin Balaban Köyü Karaardıç mevkiine düştüğü anlaşıldı.

HALATLA İNDİLER

Alanın sarp ormanlık olması nedeniyle ekipler, halatlarla inerek enkaza ulaştı. Düşen helikopterde Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan ve Denizaltı Savunma Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt şehit oldu. Şehit askerlerin naaşları, 6 saatlik çalışmayla enkazdan çıkartıldı. Kaza kırım ekibi, yanan helikoptere ait birçok elektronik cihazı incelemek için aldı. Bu cihazlar yardımıyla kazanın oluş nedenin aydınlığa kavuşacağı belirtil-di. Şehitlerin görev yaptığı Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı’nda basına kapalı tören yapıldı. Şehit Akdeniz'in naaşı  Gölcük Şehitliği'nde, Astsubay  Öğüt Eskişehir'de, Karakaşoğlu Ankara’da, Üsteğmen Ceyhan İstanbul’da toprağa verilecek.

21 yılda 19 kaza: 103 şehit

Türkiye’de son 21 yılda 19 Sikorsky kaza yaptı. 103 kişi şehit oldu, 32 kişi yaralandı. 1993’ten bugüne 33 helikopter kazasında
151 asker ve polis şehit oldu. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’yla birlikte 6 vatandaş öldü.

7 kişilik ekip inceliyor

Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 2 subay, 3 astsubaydan oluşan kaza kırım, 2 astsubaydan oluşan jandarma olay yeri ekibi, inceleme yapmak için enkazın bulunduğu alana indi. Ekipler yanan helikopterin elektronik cihazlarını incelemek için aldı. Telsiz konuşmaları ve bu cihazların kazanın oluş nedenini aydınlatacağı belirtildi.

BUGÜN GAZETESİ