SORULARLA INFLUENCER MARKETING

Aslında İnfluencer Marketing Türkiye, ülkemizde de yapılmakta bir çeşit reklam ticaretidir. Yani bir ticari algıdır. Büyük markaların influencer yardımıyla reklam verme olayıdır yani bir çeşit pazarlama şekli denilebilir. Bir başka deyişle markanın ya da ürünün internet ya da sosyal medya üzerinden ağızdan ağıza yayılma olayını gerçekleştirmek için kullanılan bir yöntemdir.

 

Influencer Kimdir?

Influencer İngilizce anlamı olarak etkileyici demektir. Yani insanları etkileyen, gönüllerinde taht kurmuş güvenilir kişiler denilebilir.

Günümüzde birçok sosyal medya kuramı ön plandadır bunlar youtube, instagram vs. olabilir işte influencer burada devreye girer. Bu kişiler genellikle sosyal medya takipçisi çok olan, hayran kitlesiyle arasında samimi bir ilişkisi olan, sadık bir kitleye hitap eden kişilerdir. Bu kişilere ünlü markalardan belirli ürünler gönderilir ve bu kişiler bu ürünlerin tanıtımını yapar. Böylece firmalar büyük bir kitleye ulaşmış olur.

 

Influencer Marketingin Avantajı Nedir?

Firmalar ınfluencerla uzun vadeli yatırım planlarını geliştirmek ve daha büyük kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda influencerın en büyük avantajı internetteki görünürlüğün uzun vadede artmasını sağlayacak olmasıdır.

Ürününün ünlü hesap ve kişiler tarafından satın alınma olasılığını arttırır.

Hedef kitlesini genişletebilirsiniz.

Adblocker gibi sistemlere takılmazsınız.

Her sektördeki firma için kullanılabilir.

Marka ve ürün bilinirliğinizi arttırır.

İnternet üzerindeki görünürlüğünüzün artmasını sağlar.

 

Influencer Marketing Gücü

Influencer Marketing gücünü 3 temel ögeden alır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

Sosyal erişim: Sosyal medya üzerinden Influencer’ lar milyonlarca kişiye ulaşabilir size en iyi reklam olanağını sağlayabilir. Orjinal içerik: Influencer’lar orjinal, etkileyici, sıradışı ve pazarlama odaklı içerikler üretirler. Tüketici güveni: Influencer’lar dinleyici kitlesi ile güçlü ilişkiler inşa eder; takipçileri influencer’ların fikirlerine ve önerilerine güvenir bu da potansiyeli arttırır.